Life

Este cea mai veche grădină zoologică din lume. E uşor de ajuns din România şi nu costă o avere intrarea

Cea mai veche grădină zoologică din lume. Se poate ajunge ușor din România, iar intrarea nu costă o avere. Unde se află această atracție?
04.09.2023 | 10:35
Este cea mai veche gradina zoologica din lume E usor de ajuns din Romania si nu costa o avere intrarea
Unde e cea mai veche grădină zoologică din lume. Sursa foto: Hepta, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află cea mai veche grădină zoologică din lume. Este destul de aproape de România, iar prețul pentru intrare este unul accesibil. Vizitatorii pot vedea sute de specii de animale.

Unde e cea mai veche grădină zoologică din lume. Are o istorie de câteva secole

Schönbrunn Zoo este o grădină zoologică situată în Vienna, care găzduiește peste 750 de specii. Vizitatorii au parte de o experiență inedită în această locație.

ADVERTISEMENT

Este cea mai veche grădină zoologică din lume, având o istorie de câteva secole, ceea ce o face și mai fascinantă pentru turiștii de toate vârstele. Grădina datează încă din 1752.

Grădina Zoologică este deschisă 365 de zile pe an, iar porțile se deschid începând cu ora 9:00. Orele de închidere variază în funcție de anotimp.

ADVERTISEMENT

În februarie, grădina este deschisă până la ora 17, iar din martie până la 17:30. În perioada aprilie – septembrie, vizitatorii pot vizita locația în intervalul 9:00 – 18:30. În octombrie, grădina se închide la 17:30, până la trecerea la ora de iarnă, după care se revine la programul până la 16:30.

Trebuie menționat că secțiunea de păsări se închide cu o oră mai devreme decât restul secțiunilor din cadrul grădinii zoologice. Acvariul și terariul se închid odată cu grădina principală.

ADVERTISEMENT

Vânzarea biletelor și intrarea încetează cu o jumătate de oră înainte de grădina să-și închidă porțile, așa că e bine să ajungi din timp pentru a vedea toate animalele.

Cel mai bun moment pentru a vizita grădina este imediat după deschidere, pentru că animalele sunt mai active în acest moment al zilei. Aici poți vedea urși panda, tigri siberieni, urangutani, koala, gheparzi, elefanți africani și chiar lupi arctici. Fiecare animal are un habitat natural detaliat, similar cu mediul lui sălbatic.

ADVERTISEMENT

Cât costă intrarea la grădina zoologică

Pentru a avea acces la Grădina Zoologică din Viena, copiii care au sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. Intrarea este disponibilă cu un bilet de o zi, iar prețul este de 26 de euro pentru adulți. Grupurile de peste 10 persoane pot economisi sub 2 euro de persoană.

Prețul pentru copii și adolescenți este de 15, respectiv 13 euro. De asemenea, și persoanele cu dizabilități plătesc 13 euro, potrivit howtowien.com. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 6 ani.

Vizitatorilor care au câini nu le este permis accesul la grădina zoologică. În schimb, sunt acceptați câinii de serviciu, însă proprietarii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, fișa de vaccinare și vesta de identificare a animalului.

Există, de asemenea, un pachet pentru familie. Acesta include două bilete pentru adulți și trei bilete pentru copii/adolescenți la 85 de euro. Sunt disponibile și abonamente anuale, care încep de la 65 de euro pentru adulți și 35 de euro pentru copii.

Pot fi cumpărate și bilete online, care pot fi cu până la 10% mai ieftine decât cele achiziționate la intrare. În plus, poți evita cozile dacă le achiziționezi în avans. Biletele se găsesc pe site-ul oficial Schönbrunn Zoo și le primești pe e-mail, așa că este suficient să le prezinți de pe telefon sau tabletă la sosire.

La această locație se poate ajunge destul de uș0r, iar transportul în comun reprezintă o opțiune foarte bună. Grădina se află în Parcul Schönbrunn. Pot ajunge aici și cei care merg cu mașina, deoarece în apropiere există câteva parcări, dar care au locuri limitate.

ADVERTISEMENT