News

Incendiu devastator într-un complex din China. Sunt cel puțin 39 de morți, cei mai mulți studenți. Video

Un incendiu izbucnit într-un magazin din China a curmat viața a 39 de persoane. Doar câțiva dintre ei au reușit să se salveze sărind pe geam
25.01.2024 | 13:37
Incendiu devastator intrun complex din China Sunt cel putin 39 de morti cei mai multi studenti Video
Un incendiu puternic a curmat viața a 39 de persoane din China. Sursa foto: X/ China Xinhua News
ADVERTISEMENT

Un incendiu devastator a izbucnit la un complex comercial în China. Din primele informații, cel puțin 39 de oameni au murit, iar alții au încercat să se salveze sărind pe geam. Tragedia s-a produs în orașul chinez Xinyu.

Anchetă de proporții cerută de președintele Xi Jinping

După ce 39 de oameni au murit, președintele Xi Jinping a cerut o anchetă care să stabilească cu exactitate cine sunt vinovații. Ceilalți răniți care au putut scăpa cu viață au fost transportați la spital, precizează Guvernul chinez, dar fără a menționa numărul acestora.

ADVERTISEMENT

Majoritatea victimelor erau studenți care învățau la centru și oameni care erau cazați la pensiunea din complexul comercial, a precizează Xinhua, agenția de stat de știri din China.

O investigație preliminară arătă că incendiul ar fi fost provocat de o renovare necorespunzătoare a unui depozit de aparate frigorifice din subsol, a informat Xinhua, citată de CNN, iar douăsprezece persoane ar fi fost reținute.

ADVERTISEMENT

Incendiul s-ar fi extins rapid la magazinele de la parter, cuprinzând un centru de educație și o pensiune de la etajul doi.

Supraviețuitorii povestesc îngroziți clipele de coșmar prin care au trecut

 

În imaginile care au făcut înconjurul internetului se poate vedea cum oamenii sar pe fereastra de la etajul doi, ajutându-se de o scară, pentru a fugi din calea flăcărilor, iar un fum dens iese din clădire.

ADVERTISEMENT

„Era prea mult fum, iar oamenii (la etajul doi) s-ar putea să nu știe unde arde focul. S-ar fi putut gândi că scara era în flăcări și nu au îndrăznit să alerge acolo”, a declarat un bărbat, care a scăpat dintr-un internet cafe de la parter, pentru publicația de stat Beijing Daily.

Un alt martor a declarat pentru Cover News că mulți studenți se aflau la centrul comercial când a izbucnit incendiul.

ADVERTISEMENT

„Am văzut că cei mai mulți dintre cei care au reușit au fost studenți, de aproximativ 19 sau 20 de ani. Unii au scăpat singuri, iar alții au fost salvați de pompieri”, a spus martorul citat.

Tragedia din China vine la doar câteva zile, după ce chiar săptămâna trecută, un incendiu izbucnit într-un cămin studențesc a ucis 13 elevi. Incendiul a avut loc în provincia Henan din centrul Chinei. În acest caz, șapte membri ai personalului au fost reținuți de poliție, mai notează CNN.

 

ADVERTISEMENT