News

Video. Incendiu suspect la Judecătoria Cornetu, au ars dosare importante. Focul a cuprins mansarda unde era arhiva

Un incendiu puternic a avut loc noaptea trecută la Judecătoria Cornetu, unde au ars dosare importante. Focul a cuprins mansarda unde era arhiva.
04.03.2024 | 12:57
Video Incendiu suspect la Judecatoria Cornetu au ars dosare importante Focul a cuprins mansarda unde era arhiva
Incendiu puternic la Judecătoria Cornetu din județul Ilfov. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În noaptea de duminică spre luni, un incendiu suspect a izbucnit la Judecătoria Cornetu, în județul Ilfov. Flăcările au izbucnit la mansarda clădirii care găzduiește și Centrul Cultural din localitate.

Incendiu puternic la Judecătoria Cornetu din județul Ilfov

Din datele oferite de IPJ Ilfov aflăm că incendiul ar fi izbucnit la doar două ore după miezul nopții. Flăcările puternice au fost observate la mansardă. În scurt timp, s-au întins pe 1.500 de metri pătrați. A ars un spațiu plin cu hârtii. Vorbim de dosarele proceselor judecate acolo.

ADVERTISEMENT

La data de 4 martie a.c., în jurul orei 2:03, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu în comuna Cornetu, la nivelul acoperișului unei instituții.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, cât și pompierii ISUBIF, care, la acest moment, acționează pentru stingerea incendiului, a anunțat IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

În zonă a avut loc o adevărată desfășurare de forțe ale ISU. Au fost mobilizate 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD.

Până aproape de orele prânzului zilei de luni, echipele de intervenție au acționat simultan atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirii pentru a stinge flăcările. Eforturile pompierilor s-au axat pe prevenirea extinderii incendiului și protejarea clădirii, a dosarelor și a personalului implicat.

ADVERTISEMENT


Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu, situată pe Şoseaua Alexandriei, localitatea Cornetu, judeţul Ilfov. Acţionăm pentru localizarea incendiului atât din exteriorul clădirii, cât şi din interior”, informează, luni, reprezentanţii ISU-BIF.

Dosar penal deschis de IPJ Ilfov. Reacția CSM

În urma acestui incendiu Poliția a anunțat că a fost deschis un dosar penal. ”În cauză, a fost deschis dosar de urmările penală, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de distrugere din culpă”, a mai anunțat IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

În jurul prânzului, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov au anunțat că incendiul care a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la o clădire administrativă unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Cultural şi Judecătoria Cornetu a fost lichidat. Tot luni, CSM a precizat că incendiul a izbucnit în timp ce instanța era închisă și nu a produs victime. S-au înregistrat doar pagube materiale.

ADVERTISEMENT
Tags: