News

Un nou incendiu într-o școală din România. Zeci de elevi și profesori evacuați

Un nou incendiu într-o școală din România a fost raportat miercuri, în Harghita. Zeci de elevi și profesori au fost evacuați.
13.03.2024 | 11:43
Un nou incendiu intro scoala din Romania Zeci de elevi si profesori evacuati
Momente de panică în Harghita: incendiu la o școală. Zeci de elevi și profesori evacuați. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou incendiu a izbucnit într-o școală din România, de această dată în județul Harghita. Zeci de elevi și profesori, aflați în clase pentru cursuri, au fost evacuați miercuri dimineața.

Momente de panică în Harghita: incendiu la o școală. Zeci de elevi și profesori evacuați

Din informațiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, flăcările de la mijlocul săptămânii au izbucnit la orele dimineții la o școală gimnazială din municipiul Gheorgheni.

ADVERTISEMENT

Din fericire nu au existat victime printre elevi și cadrele didactice. În scurt timp, flăcările au fost stinse cu ajutorul unui stingător, de către profesori. Incendiul a izbucnit tot de la un corp de iluminat, la fel ca în cazul incendiului de la Timișoara, de marți.

ISU Harghita precizează că în săli se aflau zeci de elevi și profesori. S-au auto-evacuat rapid 40 de tineri și 10 cadre didactice. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

După apelul la 112, la fața locului s-au deplasat în scurt timp 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

”Incendiu la o şcoală gimnazială, din municipiul Gheorgheni, lichidat cu ajutorul unui stingător, de către cadrele didactice. Incendiul a izbucnit de la un corp de iluminat. S-au autoevacuat un număr de 40 de elevi şi zece cadre didactice.

ADVERTISEMENT

Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD”, se arată în informarea ISU Harghita.

Un corp de iluminat a provocat și incendiul de la școala din Timișoara

Marți, la orele prânzului, pompierii din vestul țării au fost solicitați să intervină în Timisoara pentru lichidarea unui incendiu. Focul se manifesta la un corp de iluminat într-o sală de clasă, la un liceu.

ADVERTISEMENT

S-au deplasat la această școală un echipaj de Pompieri Timișoara, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de stingere cu apa si spumă și o ambulanta SMURD tip B, cu un ofițer si 10 pompieri.

În urma incendiului de ieri, au fost evacuate un număr de 6 clase, cu un număr de 120 de profesori si elevi. ”Nimeni nu a necesitat îngrijiri medicale”, a transmis ISU Timiș.

ADVERTISEMENT