News

Incendiu puternic la un bloc din Pipera. Mai multe echipaje de pompieri mobilizate. Update

Un incendiu puternic a izbucnit, luni după-amiaza, la un bloc în construcție din Pipera. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de la pompieri.
30.05.2022 | 17:36
Incendiu puternic la un bloc din Pipera Mai multe echipaje de pompieri mobilizate Update
Pompierii din nordul Capitalei intervin la un incendiu puternic în Pipera. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT
30-05-2022
14:37

S-a redus numărul echipajelor care intervin la locul incendiului din Pipera

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov informează că o parte din echipajele mobilizate la locul incendiului vor fi retrase, iar în zonă rămân 2 autospeciale, o autoscară și o echipă SMURD.

Reamintim că, în urmă cu scurt timp, reprezentanții ISUBIF anunțau că incendiul este sub control și nu există niciun risc de extindere. 

Este alertă în nordul Bucureștiului. Un incendiu puternic a fost raportat la un centru comercial din zona Pipera.

Pompierii din nordul Capitalei intervin la un incendiu puternic în Pipera

Din primele informații, la fața locului au fost trimiși zeci de militari din zona de nord a Bucureștiului. De asemenea, au fost alertate toate unitățile de pompieri din nordul Capitalei. Dacă situația o va impune, se vor mobiliza pompieri și din alte zone.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov anunță că flăcările au fost depistate pe acoperișul unei clădiri din Șoseaua Bucuresti Nord.

”Incendiu produs pe acoperișul unei clădiri din Șoseaua Bucuresti Nord. Acționează 5 autospeciale, autoscară, SMURD”, anunță ISUBIF.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ISUBIF, colonelul Daniel Vasile, a precizat că incendiul a fost localizat. E vorba de ultimul etaj al unei clădiri aflate în construcție.

”În acest moment intervenim la o clădire în construcție. Este degajare mare de fum. Ard materialele depozitate la ultimul nivel, mai exact polistiren. Nu sunt persoane rănite. 

ADVERTISEMENT

Din exterior nu se vede flacără. Echipele de intervenție au ajuns la fața locului pentru a stabili cu exactitate modalitatea de intervenție”, a spus reprezentantul ISUBIF la Digi24.

Efectivele de intervenție din acest moment sunt formate din 6 autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD si 2 autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al localității Voluntari, mai precizează autoritățile.

ADVERTISEMENT

ISUBIF: ”Nu există niciun pericol de extindere al focului”

Reprezentanții ISUBIF mai spun că incendiul este sub control și nu există niciun risc de extindere. Focul va fi stins în scurt timp, conform purtătorului de cuvânt al instituției.

”Au ars materiale depozitate la ultimul nivel. În acest moment nu mai există riscul de extindere, niciun pericol. Echipele noastre activează atât din interior, cât și din exterior. În zonă sunt mai mult blocuri aflate în construcție, dar așa cum mai mai spus, nu există niciun pericol de extindere al focului.

A fost o degajare foarte imensă de fum, specifică acestor materiale, dar a fost o degajare verticală. Dacă se va schimba ceva, atunci poate fi emis mesaj prin sistem Ro-Alert.

Acum sunt degajări foarte mici de fum care se manifestă. Probabil că în minutele următoare incendiul va fi stins. Nu sunt persoane rănite. Echipele de salvatori au verificat dacă sunt persoane în zonă. În clădire nu se mai aflau persoane în momentul în care echipele noastre au ajuns acolo”, a mai spus colonelul Daniel Vasile la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
Tags: