News

Incendiu uriaș la o fermă din Brăila. Aproape 200 de animale au murit, un bărbat a fost rănit

Mobilizare majoră de forțe, în cursul nopții de marți, după ce un incendiu uriaș a izbucnit la o fermă din județul Brăila.
22.11.2023 | 14:44
Incendiu urias la o ferma din Braila Aproape 200 de animale au murit un barbat a fost ranit
Incendiu uriaș la o fermă din Brăila. colaj Fanatik/ Foto obiectivbr.ro/probr.ro
ADVERTISEMENT

Incendiu uriaș la o fermă din Brăila, în urma căruia au murit mai multe animale, iar un bărbat a fost rănit. Evenimentul grav a avut loc în cursul nopții de marți, 21 noiembrie, în localitatea Grădiştea.

Incendiu uriaș la o fermă din Brăila

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila au fost anunțați cu privire la izbucnirea focului puternic la fermă. În zona respectivă au ajuns mai multe echipaje de intervenție.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au constatat că focul violent se întindea pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, la trei grajduri. Foarte multe animale, și anume oi, porci și vaci au fost surprinse în interior.

În încercarea de a salva animalele, un fermier de 33 de ani a intrat în fermă, dorind să evacueze măcar o parte dintre ele. El s-a ales cu arsuri de gradul 1 și 2 pe suprafața locului. Omul a primit îngrijiri medicale, iar apoi a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT

„În urma recunoaşterii, s-a constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp. Surprinse un număr considerabil de animale (bovine, ovine, porcine).

S-a acţionat pentru limitarea propagării incendiului şi evacuarea animalelor. Ulterior, s-a constatat că incendiul se manifesta la trei grajduri şi s-a reuşit limitarea propagării şi extinderii incendiului.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a evacua animalele, în jurul orelor 22.30, a rezultat şi o victimă, în stare conştientă, care prezenta arsuri de gradul 1 şi 2. Victima (sex masculin, 33 ani) a fost preluată de echipajul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila şi transportată la U.P.U. Brăila”, a transmis ISU Brăila.

Focul a fost stins după șapte ore

Conform pompierilor, 40 de porci, 70 de oi și 80 de vaci au murit în incendiul devastator. De asemenea, două dintre grajduri au ars complet, precum și mai multe bunuri, cum ar fi aparate de muls, lemne și furaje.

ADVERTISEMENT

Echipajele de intervenție au luptat vreme de 7 ore cu flăcările amenințătoare. În cele din urmă, focul a fost stins miercuri, în jurul orei 5 dimineața. Pompierii spun că incendiul ar fi izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: