News

O familie din Tismana a rămas fără casă după un incendiu. Gest emoționant al comunității din zonă

Un incendiu produs în urmă cu câteva zile a lăsat fără casă o familie din Tismana, Gorj. Gest emoționant al comunității din zonă pentru a-i ajuta pe cei rămași pe drumuri.
18.10.2023 | 09:30
O familie din Tismana a ramas fara casa dupa un incendiu Gest emotionant al comunitatii din zona
Comunitatea din Tismana, gest impresionant de ajutor pentru o familie rămasă fără casă din cauza unui incendiu. Sursa foto: gorjeanul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, un incendiu devastator a lăsat pe drumuri o familie numeroasă din Tismana. Apelul lor la ajutor a fost auzit de comunitatea din zonă, care s-a mobilizat exemplar.

Comunitatea din Tismana, gest impresionant de ajutor pentru o familie rămasă fără casă din cauza unui incendiu

După acest necaz uriaș abătut asupra acestei familii, primarul localității Tismana, Petre Remetea, a făcut un apel pentru ca oamenii să fie ajutați cu donații pentru a-și reface locuința. Focul care le-a mistuit casa a fost unul devastator, iar posibilitățile lor financiare sunt limitate.

ADVERTISEMENT

”Dragi prieteni și oameni cu suflet mare, vă aduc în atenție o nouă tragedie care s-a întâmplat în orașul nostru. Acum în prag de iarnă familia domnului Geagu Constantin a rămas fără un acoperiș deasupra capului. 

Ca de fiecare dată când sunt cazuri de acest gen în orașul nostru și de această dată am hotărât să mă implic și să ajut la reconstrucția acestei case distruse de foc ca să o refacem în timp record având în vedere că în această casă locuiesc 2 familii și un îngeraș de domnișoară de câțiva anișori.

ADVERTISEMENT

Ca să pot reuși acest lucru am nevoie și de ajutorul dumneavoastră și de aceea vă rog pe toți și pe fiecare în parte din puținul dvs să donați orice sumă de bani sau materiale de construcții și să fiți alături de mine și familia Geagu în aceste momente foarte grele să putem reface toate distrugerile și să se poată reîntoarce în casa dumnealor până începe iarnă. Avem foarte mult de lucru la această casă, dar vom reuși”, a scris edilul, pe Facebook.

În scurt timp, oamenii cu suflet mare din Tismana s-au mobilizat exemplar. Casa mistuită zilele trecute într-un incendiu începe să fie ridicată. Localnici și alți voluntari ajută cum pot: cu mici donații sau muncă fizică.

ADVERTISEMENT

Ei vor să-i sprijine pe proprietarii rămași sub cerul liber, astfel încât, până la venirea frigului, aceștia să aibă măcar o cameră disponibilă unde să poată sta. Victimele incendiului s-au mutat la rude.

Primarul din Tismana: ”Oamenii din zona noastră sunt foarte săritori”

Edilul din Tismana este mândru de comunitatea sa. El spune că oamenii din zonă sunt foarte săritori în astfel de situații. Până în prezent, 40 de cetățeni au contribuit cu bani. Mulți alții vin să ajute la munca fizică.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul cetățenilor orașului Tismana, și nu numai noi, sperăm să reușim, până vine vremea rea, să punem acoperișul și să asigurăm familiei măcar două camere. Asta ca să poată să treacă peste iarnă cu bine..

Avem până acum 40 de donatori. Oamenii, la noi, la Tismana, sunt foarte săritori în astfel de situații. Sunt și donații de 100 sau 200 de lei, sunt sume care pot părea mici, dar nu contează pentru că sunt de folos. Importanți sunt și voluntarii”, spune primarul Narcis Petre Remetea, conform Gorjeanul.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: