News

Explozie urmată de incendiu într-o clădire din București. Patru persoane au suferit arsuri

O explizie urmată de un incediu a avut loc, sîmbătă seara, într-o clădire cu două etaje și mansardă din Sectorul 5 al Capitalei.
11.02.2024 | 09:47
Explozie urmata de incendiu intro cladire din Bucuresti Patru persoane au suferit arsuri
Incendiu la o casă din Sectorul 5/ Foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Patru persoane au fost spitalizate cu arsuri în urma incendiului care a izbucnit după o exploze ce a survenit într-un imobil din Sectorul 5 al Capitalei. Pompierii de la ISU București-Ilfov au mobilizat efective importante pentru a stinge incendiul și a preveni extinderea sa la casele din jur.

Explozia a survenit după ora 22 la un imobil P+2E+M care se află pe strada Ogradei din Sectorul 5. Odată ajunși la locul incendiului pompierii au realizat un dispozitiv circular de intervenție prin care au încercat să stopeze extinderea incendiului în zona în care se află și alte case, în paralel cu operațiunile de stingere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost acordat primul ajutor pentru patru persoane rănite în explozie și în incendiul subsecvent. Cele patru victime erau conștiente și au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Răniții sunt trei bărbaţi de 59, 34 şi 39 de ani şi o tânără de 18 ani. Ei au fost transportați la Spitalul de Arși și la Spitalul Bagdasar. Pe lângă răniți, din clădire au mai fost evacuate și alte 17 persoane a căror viață era pusă în pericol de incendiu.

ADVERTISEMENT

Sunt afectate de incendiu mansarda şi etajul 2, cu propagare parţială şi la etajul 1”, a transmis ISU B-IF, precizând că s-a intervenit cu  10 autospeciale de stingere, două autoscări, 6 autospeciale SMURD, 5 ambulanţe SABIF şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Când s-a reușit localizarea incendiului, suprafața afectată era de aproximativ 270 de metri pătrați. Ulterior, pompierii au reușit să stingă flăcările, dar o parte dintre efectivele dislocate au rămas la imobil pentru a lua măsurile necesare pentru ca incendiul să nu izbucnească iarăși.

ADVERTISEMENT

În acest moment nu mai arde cu flacăra deschisă, se acţionează pentru decopertarea învelitorii acoperişului. Dispozitivul a fost redimensionat, rămân la caz 5 autospeciale de stingere”, a precizat ISU Bucureşti-Ilfov.

Un alt incendiu care a afectat o zonă cu case din București a avut loc pe 24 ianuarie, când trei case au fost cuprinse de flăcări pe strada Oriav din sectorul 3. Una dintre ele a fost distrusă în totalitate, iar celelalte două afectate parțial.

ADVERTISEMENT

În acest caz, intervenția pompierilor a fost mult mai dificilă întrucât casele erau foarte apropiate, iar dispozitiviul de intervenție a trebuită să fie organizat pe două străzi. Pe de altă parte, nu au existat victime, fiind nevoie de îngrijiri doar pentru două femei care au avut atacuri de panică.

ADVERTISEMENT