News

Incendiul care a afectat Crama Rotenberg din Ceptura de Jos a fost provocat intenționat. Poliția a făcut primele arestări

Incendiul de sâmbătă seară, care a afectat una din clădirile cramei Rotenberg din satul Ceptura de Jos, a fost provocat intenționat, poliția operând deja primele arestări
15.05.2022 | 17:44
Incendiul care a afectat Crama Rotenberg din Ceptura de Jos a fost provocat intentionat Politia a facut primele arestari
Incendiul de la Crama Rotenberg a curpins acoperișul unei clădiri pe o suprafață de 400 mp. Sursa foro: ISU Prahova
ADVERTISEMENT

Incendiul de sâmbătă seara din satul Ceptura de Jos, care a afectat una din clădirile cramei Rotenberg, a fost provocat intenționat, au anunțat autoritățile duminică.

Incendiu provocat intenționat la o cramă din Ceptura

Poliţiştii din Prahova au deschis un dosar penal în care fac verificări pentru comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere, după ce o cramă din localitatea Ceptura de Jos a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă seară.

ADVERTISEMENT

După primele verificări a reieșit faptul că focul a fost pus intenționat, un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din localitate, fiind principalul suspect.

„În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană bănuită de comiterea faptei, ca fiind un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comună”, au transmis polițiștii prahoveni.

ADVERTISEMENT

Duminică, conform IPJ Prahova, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca luni să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

„Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Urlați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere”, se mai arată în comunicatul transmis IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a dat foc cramei.

Crama Rotenberg, afectată de incendiul de sâmbătă

Sâmbătă seara, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la acoperișul unei crame din satul Ceptura de Jos, comuna Ceptura. Patru autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă s-au deplasat la fața locului.

„Pentru gestionarea evenimentului au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere și 1 autospeciala de prima intervenție și comandă”, a transmis ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Prahova, focul a cuprins acoperișul cramei pe o suprafață de aproximativ 400 mp.

„Din primele informații nu au fost raportate victime și nici persoane evacuate”, a mai precizat ISU Prahova.

Potrivit presei locale ar fi vorba de o clădire ce aparține Cramei Rotenberg, care își are sediul în comuna Ceptura de Jos.

 

 

ADVERTISEMENT