Incendiul de la ATI Piatra Neamț face o nouă victimă. Încă un pacient transferat la Iași a murit

Flaviu Popa   
în HotNews
25/11/2020, 15:54
Incendiul de la ATI Piatra Neamț face o nouă victimă. Încă un pacient transferat la Iași a murit
O nouă victimă după incendiul de la Iași

Încă un pacient transferat la Iași, după ce secția ATI a Spitalului Județean Neamț a luat foc, a murit.

Bărbatul fusese transferat la Lețcani, județul Iași, alături de alți 5 pacienți. Dintre aceștia, o singură persoană se mai află în viață, într-o stare extrem de gravă.

De menționat că cei 6 pacienți transferați la Iași nu au fost afectați de incendiu, toți fiind în stare gravă din cauza Covid-19.

Un pacient transferat de la Neamț la Iași a murit

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a dat vestea proastă familiei, la 11 zile de la incendiul care a omorât 10 oameni.

„Până acum am îngrijit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi aproape 4.000 de pacienţi, iar 500 dintre ei provin din alţe judeţe. Din nefericire unii au decedat, aşa cum s-a întâmplat cu încă un pacient adus de la Neamţ. Mai îngrijim doar un bolnav din acest grup de pacienţi transferat la noi. Nici unul nu avea arsuri, erau infectaţi cu COVID, fiind în stare foarte gravă”, a transmis medicul Carmen Dorobăţ.

Secția ATI a Spitalului Județean Neamț a fost cuprinsă de un incendiu în 14 noiembrie, în jurul orei 18.30. 10 persoane au murit în acel moment, iar secția ATI nu mai poate fi folosită.

Plângere penală după incendiul de la ATI Piatra Neamț

Din cele 6 persoane transferate la Lețcani, au decedat 5, nefiind vorba de persoane care au fost afectate de incendiu. Între timp, familia unei victime a incendiului a decis să dea în judecată spitalul și cere 1 milion de euro despăgubiri:

Având în vedere decesul subit al victimei Toma Ion pe fondul incendiul propagat în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, solicităm tragerea la răspundere penală a celor ce se vor face vinovați, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută și sancționată de art. 192 din Codul Penal.

Având în vedere că în urma săvârșirii infracțiunii părțile vătămate, respectiv fiul și soția victimei, solicită obligarea părților ce vor fi găsite vinovate la plata de daune de natură morală, înțelegem să ne constituim cu titlu de parte civilă pentru suma de 1 milion de euro, sumă împărțită, în mod proporțional, cu titlu de daune morale și materiale”.

 

Închide ×