News

Incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată. Anunțul ISU Prahova

ISU Prahova a stabilit că incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată.
03.06.2021 | 23:27
Incendiul de la Brazi ar fi fost pus intentionat de catre persoana gasita carbonizata Anuntul ISU Prahova
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a oferit o primă concluzie în ceea ce privește cauza incendiului puternic de la Brazi. Conform ISU, focul ar fi rezultat, cel mai probabil, din ”folosirea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul”.

ISU Prahova: Incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată

În urmă cu o zi, miercuri, 2 iunie, un incendiu puternic a izbucnit la o hală de depozitare a unei societăți de incinerare a deșeurilor din comuna Brazi. Focul a cuprins toată suprafața halei de 4.000 metri pătrați, iar tavanul s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pompierii și-au dat seama că o persoană este prinsă înăuntru după ce au găsit în curte o bicicletă . Peste 50 de pompieri au acționat la fața locului în încercarea de a stinge incendiul.

La 24 de ore după deflagrație, ISU Prahova a emis un comunicat în care anunță că persoana găsită decedată în hală ar fi putut pune intenționat focul.

ADVERTISEMENT

”Incendiul de la Brazi a izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major”, precizează ISU Prahova pentru Agerpres.

Compania care administrează hala: focul, provocat de o mână criminală

Reprezentanții companiei care administrează incineratorul cred că focul a fost pus intenționat, în condițiile în care acolo a avut loc un alt incendiu în urmă cu 2 luni. Firma din Brazi avea activitatea suspendată din ianuarie, în urma retragerii autorizației de mediu.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, s-a luat în calcul ipoteza că în interiorul halei a fost surprinsă o persoană, însă pompierii nu au putut intra miercuri, întrucât construcţia a fost extrem de mult degradată.

Ulterior, în zona afectată a fost găsită decedată persoana care se presupune că ar fi pus focul.

ADVERTISEMENT

”Din declarațiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societății Eco Burn a intrat în incinta parcului mințind că își lasă bicicleta și pleacă în cursă cu un alt șofer. În scurt timp a izbucnit incendiul și paznicul a telefonat la ISU”, au transmis reprezentanții EcoBurn, potrivit sursei citate.

În urma incendiului, care a cuprins un spațiu de peste 4000 de metri pătrați, au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

ADVERTISEMENT
Tags: