ADVERTISEMENT
News

Incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată. Anunțul ISU Prahova

ISU Prahova a stabilit că incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată.
Autor: Adrian Baciu | 03.06.2021 | 23:27
Incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată. Anunțul ISU Prahova
Incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată. Anunțul ISU Prahova. Sursa foto: ISU Prahova

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a oferit o primă concluzie în ceea ce privește cauza incendiului puternic de la Brazi. Conform ISU, focul ar fi rezultat, cel mai probabil, din ”folosirea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul”.

ADVERTISEMENT

ISU Prahova: Incendiul de la Brazi ar fi fost pus intenționat de către persoana găsită carbonizată

În urmă cu o zi, miercuri, 2 iunie, un incendiu puternic a izbucnit la o hală de depozitare a unei societăți de incinerare a deșeurilor din comuna Brazi. Focul a cuprins toată suprafața halei de 4.000 metri pătrați, iar tavanul s-a prăbușit.

Ulterior, pompierii și-au dat seama că o persoană este prinsă înăuntru după ce au găsit în curte o bicicletă . Peste 50 de pompieri au acționat la fața locului în încercarea de a stinge incendiul.

La 24 de ore după deflagrație, ISU Prahova a emis un comunicat în care anunță că persoana găsită decedată în hală ar fi putut pune intenționat focul.

ADVERTISEMENT

”Incendiul de la Brazi a izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major”, precizează ISU Prahova pentru Agerpres.

Compania care administrează hala: focul, provocat de o mână criminală

Reprezentanții companiei care administrează incineratorul cred că focul a fost pus intenționat, în condițiile în care acolo a avut loc un alt incendiu în urmă cu 2 luni. Firma din Brazi avea activitatea suspendată din ianuarie, în urma retragerii autorizației de mediu.

Dat fiind faptul că în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, s-a luat în calcul ipoteza că în interiorul halei a fost surprinsă o persoană, însă pompierii nu au putut intra miercuri, întrucât construcţia a fost extrem de mult degradată.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în zona afectată a fost găsită decedată persoana care se presupune că ar fi pus focul.

”Din declarațiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societății Eco Burn a intrat în incinta parcului mințind că își lasă bicicleta și pleacă în cursă cu un alt șofer. În scurt timp a izbucnit incendiul și paznicul a telefonat la ISU”, au transmis reprezentanții EcoBurn, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, care a cuprins un spațiu de peste 4000 de metri pătrați, au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!