News

Incendiul de la Brazi nu a fost stins. Pompierii vor acționa toată noaptea. ”Încă mai sunt focare izolate”

Incendiul de la Brazi continuă să ardă pe parcursul nopții.
02.06.2021 | 21:29
Incendiul de la Brazi nu a fost stins Pompierii vor actiona toata noaptea Inca mai sunt focare izolate
ADVERTISEMENT

Incendiul pornit într-un incinerator de lângă Ploiești continuă sa fie activ. Miecuri noaptea vor exista focare la care apa ajunge foarte greu sau deloc, a transmis ISU Prahova.

Focul a izbucnit, miercuri dimineaţă, în incinta unui incinerator de deşeuri de lângă Ploieşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum.

ADVERTISEMENT

Incendiul de astăzi a cuprins o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova a transmis că focul va continua să ardă și în cursul nopții de miercuri spre joi. Pompierii vor acționa și peste noapte pentru stingerea focarelor din hala in care nu se poate intra, conform Ziare.com.

Incendiul de la Brazi. ISU Prahova: ”Se va continua misiunea de stingere pe parcursul nopții”

Foto: Facebook/Garda de mediu

“Incepand cu ora 19 la locul incendiului mai raman 3 autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru a continua misiunea de stingere pe parcursul noptii. Inca mai sunt focare izolate la care apa care se refuleaza ajunge foarte greu sau aproape deloc.

ADVERTISEMENT

Se va continua misiunea de stingere pe parcursul noptii, iar maine dimineata, daca se poate realiza accesul in hala, in siguranta, se va actiona cu un utilaj care va ridica materialele pentru ca apa sa ajunga pana la ultimele focare”, a transmis, miercuri seara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova.

Accesul pompierilor în hala cuprinsă de flăcări este imposibil. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate generate de deșeurile periculoase și nepericuloase care au ars, tavanul halei s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

Anunţul privind incendiul puternic a fost făcut în dimineața zilei de miercuri, 2 iunie, de către oficiali Gărzii de Mediu Prahova.

„În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova.

ADVERTISEMENT

Echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deşeurilor existente. Incendiul este încă în desfăşurare. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT”, a scris Garda de Mediu Prahova pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: