News

Începe cel mai mare campionat de jocuri video din România. Două generații de gameri se înfruntă la Poli E-FEST

A doua ediție a Poli E-FEST - powered by Vodafone, cea mai mare competiție de jocuri video din țară, aduce față în față două generații de gameri din România.
25.04.2024 | 22:24
Incepe cel mai mare campionat de jocuri video din Romania Doua generatii de gameri se infrunta la Poli EFEST
Poli E-FEST, cea mai mare competiție de jocuri video din țară Sursa foto: UPB
ADVERTISEMENT

A doua ediție a Poli E-FEST se desfășoară în perioada 26-30 aprilie 2024. La cel mai mare campionat de jocuri video din țară sunt așteptați peste 1.200 de participanți și 5.000 de vizitatori.

Începe cel mai mare campionat de jocuri video din România

Cu ajutorul Vodafone, la Poli E-FEST se vor întâlni două generații de gameri din România. Evenimentul își propune să ofere o platformă unde sute de elevi și studenți să-și pună în valoare abilitățile în gaming.

ADVERTISEMENT

Premiile au o valoare totală de peste 22 000 de euro și sunt oferite de Vodafone România „în cadrul eforturilor de a susține comunitatea de gaming la nivel local”.

„Într-o lume în care gaming-ul este din ce în ce mai prezent în viața de zi cu zi, Poli E-FEST conectează două generații și creează oportunități fascinante pentru tinerii pasionați de gaming.

ADVERTISEMENT

Poli E-FEST – powered by Vodafone reunește cei mai îndrăgiți influenceri ai momentului, gameri cu experiență, și promite o atmosferă memorabilă și plină de adrenalină.

Programul diversificat include competiții precum League of Legends, FC2024, Counter Strike 2 și Brawl Stars.

ADVERTISEMENT

Fie că publicul se va conecta pe Twitch sau va fi prezent fizic, cei patru ambasadori ai jocurilor video vor fi alături de cei prezenți la eveniment pe tot parcursul lui”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Industria jocurilor video, venituri globale de peste 150 de miliarde de dolari

Industria jocurilor video este una în continuă creștere, generând venituri globale de peste 150 miliarde de dolari în 2023, arată datele statistice.

ADVERTISEMENT

În ciuda stereotipurilor legate de gaming, studiile recente arată că vârsta medie a jucătorilor de jocuri video este de aproximativ 34 de ani, iar 45% dintre aceștia sunt femei.

Asta înseamnă că perspectiva conform căreia gamingul e doar o formă de divertisment în rândul tinerilor s-a schimbat, iar gamingul este o activitate inclusivă și apreciată în toate categoriile de vârstă și gen.

„Vodafone România se alătură celui mai mare campionat de jocuri video din țară în calitate de sponsor principal, susținând comunitatea de gaming din România.

Demersul face parte din eforturile Vodafone de susținere a Româniilor tuturor românilor, inclusiv a gamerilor, și a potențialului lor nelimitat. Vodafone susține toate generațiile și încurajează cultura gaming-ului, care reprezintă mai mult decât un hobby. 

POLITEHNICA București și Vodafone continuă astfel parteneriatul început în 2023 prin Innovation Hub, primul centru de excelență pentru cercetare și dezvoltare digitală”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT