News

Începe procesul fostului ministru Daniel Chițoiu, la peste doi ani după accidentul soldat cu doi morți

Judecătoria Pitești a stabilit pentru săptămâna aceasta primul termen în procesul în care Daniel Chițoiu o să fie judecat pentru omor. Acesta a fost implicat într-un accident soldat cu doi morți.
23.11.2021 | 21:27
Incepe procesul fostului ministru Daniel Chitoiu la peste doi ani dupa accidentul soldat cu doi morti
Începe procesul fostului ministru Daniel Chițoiu, la peste doi ani după accidentul soldat cu doi morți. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Instanța de judecată de la Pitești a fixat pentru această săptămână un prim termen în procesul prin care fostul ministru Daniel Chițoiu urmează să fie judecat pentru omor din culpă, pentru cumplitul accident produs în decembrie 2019. În urma accidentului  două persoane și-au pierdut viața.

Daniel Chițoiu urmează să fie judecat pentru omor din culpă

Trimiterea în judecată a fostului ministru Daniel Chițoiu a fost întocmită de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș încă de la începutul lunii august 2020, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Pitești pe 13 august 2020.

ADVERTISEMENT

Totodată, termenul primului proces, în camera preliminară, a fost fixat pentru august 2020. Numai că, chiar în ziua în care magistrații au hotărât faptul că probele și documentele din dosar au fost ridicate în condiții legale, Daniel Chițoiu a atacat această decizie. Recursul a fost însă respins de Tribunalul Argeș în prima parte a acestui an.

A intrat cu mașina pe contrasens

Daniel Chițoiu, fost ministru de Finanțe între anii 2012 și 2014, în primele două guverne Ponta, a fost implicat, în data de 26 decembrie 2019, într-un grav accident rutier produs în Argeș.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc pe drumul național DN7, în dreptul satului Zamfirești, iar autoturismul său, marca Audi, a intrat pe sensul opus de mers.

Coliziune frontală cu un vehicul pe sensul opus

Odată ce a pătruns pe sens opus, vehiculul a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 82 de ani.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bătrânul a decedat în urma impactului pe loc, iar soția acestuia a murit mai târziu la spital. Încă o persoană care se afla în mașina celor doi a suferit traumatisme.

Imediat după accident Chițoiu se plimba fără probleme

Fostul ministru s-a ales, și el, cu o spitalizare, cu toate că la scurt timp după producerea acestui accident el a fost surprins plimbându-se împreună cu un agent de poliție, fără să pară că ar avea vreo afecțiune sau problemă medicală. Pe 2 ianuarie 2020, Daniel Chițoiu a fost externat din Spitalul Floreasca.

ADVERTISEMENT

Familiile persoanelor care au decedat, Haralambie și Elisabeta Pristavu, s-au constituit ca părți civile într-un dosar ce va demara în cursul anului viitor.

În cadrul audierilor, toți martorii de la fața locului au declarat procurorilor că au văzut cum mașina condusă de Daniel Chițoiu a pătruns pe sensul opus de mers. Cu toate că au apărut voci care au afirmat că fostul ministru Daniel Chițoiu ar fi vorbit la telefon în clipa în care s-a produs accidentul, procurorii au dezmințit aceste afirmații.

ADVERTISEMENT