Life

Începutul sfârșitului pentru Casa Regală Britanică? Prințul Charles și Harry, interogați în cazul magnatului arab Mahfouz Mubarek

Probleme din ce în ce mai mari pentru Casa Regală după ce Prințul Charles și fiul său, Harry, ar fi fost interogați într-o speță în care se vorbește clar despre trafic de influență.
18.02.2022 | 12:19
Inceputul sfarsitului pentru Casa Regala Britanica Printul Charles si Harry interogati in cazul magnatului arab Mahfouz Mubarek
Prințul Charles și Harry trebuie să dea socoteală în speța Mahfouz Mubarek
ADVERTISEMENT

Un nou subiect scandalos zguduie familia regală britanică, după ce Prințul Andrew a fost exclus din Casa Regală în urma scandalului de pedofilie în care a fost implicat afaceristul american Jeffrey Epstein.

Prințul Charles, moștenitorul tronului regal, este în centrul atenției acum. Nu pentru o cauză nobilă, ci dimpotrivă.

ADVERTISEMENT

Presa britanică scrie că fiul Reginei Elisabeta trebuie să dea cu subsemnatul pentru încrengăturile dintre fundația care îi poartă numele și magnatul arab Mahfouz Marei Mubarek. Ancheta care este peste tot în ziarele din Regat l-ar putea afecta și pe ex-ducele de Sussex, Harry.

Charles și Harry, trași la socoteală pentru legăturile cu magnatul arab Mahfouz Mubarek

Potrivit The Mirror, Poliția Britanică i-ar fi interogat deja pe Harry și Charles în legăturile cu donațiile făcute de afaceristul arab. În urma acestora, ar fi obținut mai multe distincții. Ținta lui a fost inclusiv obținerea cetățeniei britanice într-un mod înlesnit.

ADVERTISEMENT

Mubarek ar fi donat peste 1,5 milioane de lire sterline ONG-urile apropiate sau chiar manageriate de Casa Regală. De această sumă un sunt deloc străini Charles și progenitorul său, Harry.

În urma donației fabuloase pe care a făcut-o, Mubarek a primit titlul de comandant onorific al Ordinului Imperiului Britanic. Pe lângă asta, Prințul Charles ar fi intervenit pentru o scurtătură în obținerea cetățeniei britanice pentru magnat, notează lecturas.com.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceluiași site spaniol, Prințul Harry s-a dezis încă din luna decembrie a anului trecut de această speță. Soțul actriței Meghan Markle a declarat că l-ar fi avertizat pe tatăl său în legătură cu profilul controversat al lui Mubarek.

Soțul lui Meghan Markle a făcut un pas în spate când a văzut că se îngroașă gluma

„Ducele a avut o reuniune planificată cu acest donator în urmă cu 8 ani. Nu l-a prezentat niciunui membru al familiei regale. Mai mult, și-a manifestat preocuparea în legătură cu el”, este o parte a comunicatului oficial transmis în decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Ieșirea publică a lui Harry nu ar fi suficient de convingătoare în acest caz, devreme ce acesta a fost mai mereu în preajma tatălui său, când era duce de Sussex.

Jurnaliștii britanici notează că e greu de crezut că Harry nu avea cunoștințe despre înțelegerile oculte dintre magnatul arab și Charles. Dezicerea de tot acest scandal ar fi una destul de tardivă în ochii anchetatorilor.

Rămâne de văzut cum se va încheia acest scandal de proporții. Ancheta lovește puternic în imaginea Casei Regale și a presupuselor donații în scopuri umanitare făcute de diverse personaje.

 

ADVERTISEMENT