News

Închisoare pe viață pentru Vlad Pascu? Cerere categorică din partea avocatului: ”Este omor calificat“

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, ar putea fi condamnat la închisoare pe viață potrivit avocatului Adrian Cuculis.
07.09.2023 | 16:13
Inchisoare pe viata pentru Vlad Pascu Cerere categorica din partea avocatului Este omor calificat
Închisoare pe viață pentru Vlad Pascu? Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Asta, după ce familia Robertei Dragomir, fata ucisă de Vlad Pascu, a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei. Cel care a trimis această cerere a fost avocatul Adrian Cuculis, cel care le-a explicat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de ce Vlad Pascu ar trebuie să-și petreacă restul vieții după gratii.

Închisoare pe viață pentru Vlad Pascu?

”În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța. În acest caz Vlad Pascu riscă închisoarea pe viață”, a precizat avocatul Cuculis, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Avocatul a remarcat, totodată, atitudinea pasivă a lui Vlad Pascu, în condițiile în care a decis să se urce la volan după ce consumase șase droguri diferite. Totodată, Cuculis consideră că Vlad Pascu a luat decizia de ”a conduce imprudent, cu o viteză mult peste limita legală, noaptea, într-o localitate în care este de notorietate că în plin sezon de vară sunt mulți tineri care circulă constant pe străzile stațiunilor de acest fel”.

Mai mult, părăsirea locului faptei de către Vlad Pascu arată că acesta nu a fost interesat nicio secundă de urmările accidentului. În consecință, avocatul Adrian Cuculis crede că ”forma de vinovăție a culpei cu prevedere a fost cu mult depășită, în speță fiind vorba de o intenție indirectă, împrejurare ce justifică efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor calificat”.

ADVERTISEMENT

Momentan Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, însă dacă cererea lui Adrian Cuculis va fi luată în considerare fapta va fi încadrată la omor calificat, astfel că tânărul drogat are șanse reale să-și petreacă restul vieții după gratii.

La mai puțin de o lună de la accident, instanța a decis că polițiștii care l-au lăsat liber pe Vlad Pascu, deși l-au oprit în trafic și l-au condus la secție, fiind vizibil drogat, sunt acum considerați complici morali la crimă. Paradoxal, ministrul de interne Cătălin Predoiu s-a comportat cu mănuși cu toată lumea în acest caz, pentru că nu a vrut să ”destabilieze sistemul” prin demiteri.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, sindicaliștii din Poliție le-au luat apărarea agenților de pe teren, pentru că aceștia erau considerați simple ”semafoare umane” și nu au vrut să își deranjeze superiorii. Și mai trist, oamenii din stațiune se plângeau încă de la miezul nopții că Vlad Pascu conduce haotic o mașină prin stațiune, fără să respecte regulile de circulație, însă acest avertisment a fost, de asemenea, ignorat.

“Erau 5 tineri, băieți și fete, claie peste grămadă într-o mașină de 4 locuri cu indulgenţă. La ce depășire de coloană a făcut tinerelul de la volan, cu 120 km/h, dacă nu-l lăsa cel de pe contrasens să se replieze, 5 tineri erau istorie“, a transmis în acel moment un martor. Mașina a ajuns să fie controlată doar la ora 2 dimineața, însă Vlad Pascu a fost lăsat să plece, deși era vizibil drogat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, băiatul a plecat în Vama Veche unde s-a drogat în continuare alături de prieteni, iar la 5 dimineața în stațiunea 2 Mai a spulberat un grup de tineri. Ca de obicei, autoritățile din România s-au activat după ce s-a produs tragedia, iar acum nu există nicio zi fără ca un șofer să fie depistat drogat în trafic.

ADVERTISEMENT