News

Incident grav în Covasna: polițist lovit cu mașina de un traficant de droguri

Un incident grav a fost raportat în Covasna, un polițist fiind lovit cu mașina de un traficant de droguri. Trei persoane au fost arestate.
07.03.2024 | 14:10
Incident grav in Covasna politist lovit cu masina de un traficant de droguri
Polițist din Covasna, lovit intenționat cu mașina de un traficant de droguri. Trei persoane arestate. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un traficant de droguri din județul Covasna a lovit intenționat cu mașina un polițist. Colegii agentului rănit au tras focuri de armă pentru a-l putea opri pe suspect, care avea la el substanțe interzise.

Polițist din Covasna, lovit intenționat cu mașina de un traficant de droguri. Trei persoane arestate

La mijlocul acestei săptămâni, polițiștii din județul Covasna au organizat o amplă acțiune de prindere a traficanților de droguri. În urma operațiunii, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Suspecții au fost prinși în flagrant în Târgu Secuiesc în timp ce ar fi vândut 40 de grame de canabis pentru suma de 1.800 de lei. În momentul controlului, unul dintre traficanți l-a lovit cu mașina pe unul dintre polițiști, anunță Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

Situația din Covasna putea degenera. Polițiștii din zonă au fost nevoiți să folosească armele din dotare în momentul reținerii celor trei suspecți. ”Una dintre persoanele cercetate ar fi deținut, tot în scop de comercializare, 5 grame de canabis.

ADVERTISEMENT

La momentul intervenției polițiștilor, aceasta, aflată la volan, l-ar fi accidentat cu intenție pe unul dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna.

În pofida somațiilor, acesta ar fi accelerat, polițiștii utilizând armamentul din dotare și executând foc asupra pneurilor autovehiculului”, conform IPJ Covasna.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care l-a lovit pe polițist era drogat

În urma gestului său grav, șoferul mașinii a fost testat cu aparatul Drugtest. Rezultatul a ieșit pozitiv la consumul de substanțe interzise. ”Persoana cercetată, aflată în postura de conducător auto, a fost testată cu dispozitivul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv.

Ulterior, aceasta a fost condusă la o unitate medicală din municipiul Sfântu Gheorghe, unde i-au fost recoltate probe biologice”, conform poliției din județul Covasna, citată de Covasna Media.

ADVERTISEMENT

În urma acestei operațiuni, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus, în cursul zilei de joi, 7 martie, arestarea preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT