News

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă

Judecătoria Mangalia, o nouă decizie în cazul lui Vlad Pascu. Tânărul care a ucis doi adolescenți rămâne în arest preventiv
24.01.2024 | 14:49
Vlad Pascu ramane in arest preventiv Decizia Judecatoriei Mangalia nu este definitiva
Judecătoria Mangalia îl mai ține în arest preventiv pe Vlad Pascu. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin & Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis ca Vlad Pascu, cel care a ucis doi tineri într-un accident vara trecută, să rămână în arest preventiv, pentru încă 30 de zile. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă și poate fi atacată.

Încercări eșuate ale lui Pascu de înlocuire a arestului preventiv

Apărătorii lui Pascu Jr. s-au luptat în instanță să schimbe măsura arestului preventiv cu alta, însă magistrații au decis să respingă cererile formulate de aceștia.

ADVERTISEMENT

Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023.

Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanţei.

ADVERTISEMENT

Magistrații însă nu s-au pronuțat definitiv, iar avocatul lui Vlad Pascu poate contesta decizia în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Cum s-a petrecut tragedia de la 2 Mai

Vlad Pascu a condus vara trecută, pe 19 august, un autoturism pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche, iar în jurul orei 5.25, a dat peste un grup de pietoni. Impactul a fost fatal pentru doi dintre tineri. Alte trei persoane au fost rănite și au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Pascu a fugit imediat de la locul accidentului, dar fost prins de poliţişti în Vama Veche. El a fost testat imediat cu drugtestul și s-a dovedit că era sub influenţa mai multor substanţe interzise. Tânărul avea trei tipuri de droguri în sânge: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Ulterior, în luna septembrie, autorul tragediei a fost trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

ADVERTISEMENT

Părinții lui Pascu, în atenția DIICOT

Consecințele tragediei au vizat și familia lui Vlad Pascu. Părinții săi au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT
Tags: