News

Incident grav în Delta Dunării. Doi răniți și o persoană dispărută, după ce două bărci s-au ciocnit

Două ambarcațiuni s-au ciocnit pe Braţul Sfântul Gheorghe. O persoană este de negăsit, iar alți doi oameni au fost răniți.
27.09.2023 | 11:06
Incident grav in Delta Dunarii Doi raniti si o persoana disparuta dupa ce doua barci sau ciocnit
Incident grav în Delta Dunării. Foto: ISU Tulcea
ADVERTISEMENT

Incident grav în Delta Dunării, marți noaptea, în urma căruia doi bărbați au fost răniți, iar o a treia persoană este dispărută. Accidentul naval a avut loc pe Braţul Sfântul Gheorghe, în zona kilometrului 55.

Doi oameni răniți și o persoană dispărută, după un incident grav în Delta Dunării

Două bărci s-au ciocnit violent, iar doi oameni aflați pe una dintre ele au suferit leziuni. Este vorba despre doi bărbați de 32 și 46 de ani. Ei au sunat la 112 anunțând producerea incidentului și solicitând ajutorul autorităților.

ADVERTISEMENT

În cea de-a doua ambarcațiune se afla un om care este de negăsit. Acesta este căutat încă de noaptea trecută, însă până acum nu a fost găsit. Cele două persoane rănite au fost preluate de un echipaj SMURD și SAJ.

Bărbații au fost găsiți conștienți și au primit îngrijiri medicale. În cele din urmă, au fost transportați la spital, deoarece prezentau diverse traumatisme, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.

ADVERTISEMENT

„Dispeceratul colocat ISU-SAJ a fost anunţat de un bărbat că el şi o altă persoană aflată în aceeaşi ambarcaţiune au nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost implicaţi într-un accident naval pe Braţul Sfântu Gheorghe în dreptul km 55 (zona Dunăvăţu de Sus).

Conducătorul din a doua ambarcaţiune este dispărut”, au transmis, marți seara, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea, cu privire la această intervenție.

ADVERTISEMENT

Mobilizare majoră de forțe. Localnicii participă la căutări

În zona respectivă este mobilizare majoră de forțe pentru căutarea persoanei dispărute. Acționează Autoritatea Navală Română, un echipaj al Poliţiei Transporturi și unul al ISU Tulcea.

Ulterior, la fața locului au ajuns și 4 subofiţeri cu o ambarcaţiune SAR-Targa, precum și un echipaj al Poliției de Frontieră. Localnicii participă și ei la căutări, venind cu propriile ambarcațiuni.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, nu se știe în ce împrejurări a avut loc accidentul naval. „În urma căutărilor efectuate de pompierii tulceni, până la ora retragerii către unitate, au identificat un recipient cu carburant provenind din ambarcaţiunea implicată în accident, iar căutările au fost intensificate în zonă fără rezultat”, a adăugat ISU Tulcea.

 

ADVERTISEMENT
Tags: