News

Incident grav în Delta Dunării: două bărci pline cu turiști s-au ciocnit. O persoană a dispărut

Accident neobișnuit în Delta Dunării, acolo unde două ambarcațiuni pline cu turiști s-au ciocnit. O persoană a căzut în apă și nu a mai fost găsită.
17.09.2023 | 16:52
Incident grav in Delta Dunarii doua barci pline cu turisti sau ciocnit O persoana a disparut
O barcă a fost acroșată de o altă ambarcațiune, în Delta Dunării / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT
17-09-2023
14:03

Primele imagini cu barca șalupa distrusă. Bebeluș de un an, salvat în ultimul moment

Au apărut primele imagini cu barca distrusă în accidentul din Delta Dunării. Acestea indică puterea impactului care s-a produs duminică dimineața. Se pare că cele două ambarcațiuni s-au ciocnit frontal, iar din această cauză mai multe persoane au căzut în apă.

barca accident delta
Așa arată una dintre bărcile implicate în accidentul din delta Dunării / Sursă: captură Antena 3

Circa 20 de turiști se aflau pe cele două bărci, în momentul accidentului. Antena 3 informează că printre persoanele aruncate peste bord s-a numărat și un bebeluș în vârstă de un an. Părinții au reușit, însă, să-l salveze la timp.

Între timp, autoritățile continuă să-l caute pe bărbatul de 30 de ani care a dispărut după accident. Căutările se desfășoară pe apă și în aer. Martorii spun că acesta ocupase un loc în spate, iar în momentul impactului, el a zburat pur și simplu peste bord, fără ca cineva să mai aibă timp să intervină.

Potrivit primelor informații de la fața locului, ambarcațiunea ”Pelicanul Expres”, care transporta pasageri între Mila 23 și Tulcea, a fost acroșată de o navă tip Corsar care aparține unei agenții de turism. Aceasta ieșea de pe canalul Olguța.

Autoritățile îl caută pe bărbatul care a căzut din barcă

În urma accidentului, o persoană a fost aruncată din barcă și nu a mai putut fi găsită. Se pare că este vorba despre un tânăr de aproximativ 30 de ani.

ADVERTISEMENT

“Astăzi în jurul orelor 12:10 s a primit un apel pe 112 de la un cetățean care a sesizat că pe canalul Olguța pe raza localității Mila 23 a avut loc o ciocnire între două ambarcațiuni în urma căreia o persoană a căzut în apă și nu a putut fi găsită”, a anunțat IPJ Tulcea, conform Antena 3.

Identitatea pesoanei care a căzut în apă nu este cunoscută până în acest moment. Polițiștii și salvatorii de la ISU Tulcea au început deja operațiunile pentru găsirea tânărului.

ADVERTISEMENT

Două echipaje au ajuns deja la fața locului și au început căutările. De asemenea, un elicopter a ajuns deja acolo, în cazul în care victima are nevoie de transport rapid către un spital.

„Căutările persoanei sunt efectuate în astfel de cazuri sub coordonarea poliţiei. În zona se află şi elicopterul SMURD pentru căutarea persoanei”, a mai transmis ISU Tulcea.

ADVERTISEMENT

Și asociația SOS Water Rescure a anunțat că o barcă în care se aflau turiști a fost lovită de o ambarcațiune, pe un canal din Delta Dunării. SOS Water Rescue este un serviciu de salvare, recuperare și intervenții pe apă, în situații speciale și de urgență.

Un accident asemănător s-a produs în 2020, în Delta Dunării

Acest tip de accidente nu se petrec foarte des. În noiembrie 2022, doi turiști din Piatra Neamț au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce barca în care navigau pe canalul Sulina a lovit un mal de piatră. Una dintre victime a fost lovită la cap și a fost dusă la spital.

ADVERTISEMENT

Anterior, în 2020, două ambarcațiuni în care se aflau, în total, 13 turiști, s-au lovit în Delta Dunării, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Trei pasageri au ajuns la spital, în stare gravă. Conducătorul uneia din ambarcațiuni consumase alcool.

ADVERTISEMENT
Tags: