News

Incident la metroul din Capitală. O stație s-a umplut de fum. Călătorii au fost evacuați

Incident la metroul din Capitală. O stație s-a umplut de fum. Călătorii au fost evacuați de autorități. Circulația, oprită pe ambele sensuri.
19.04.2023 | 14:50
Incident la metroul din Capitala O statie sa umplut de fum Calatorii au fost evacuati
Incident la o stație de metrou din Capitală. Zona s-a umplut de fum. Sursa foto: ISU
ADVERTISEMENT

Incident la metroul din Capitală. Stația Costin Georgian din Sectorul 3 s-a umplut de fum. Într-o primă fază, autoritățile au activat și Planul Roșu de Intervenție. Acesta a fost dezactivat după ce echipele ISU au coborât în subteran.

Incident la metroul din Capitală. Stația Costin Georgian s-a umplut de fum

Din primele informații, incidentul a avut loc în jurul orei 14.00. Potrivit ISU București-Ilfov, prin apel la 112 a fost semnalată degajare de fum la stația de metrou Costin Georgian.

ADVERTISEMENT

Imediat, a fost luată măsura de evacuare a călătorilor care se aflau în stație. Se pare că în subteran a fost raportată o defecțiune tehnică la un izolator, conform unui anunț oficial de la Metrorex. Nu s-au raportat victime.

”Degajare de fum la stația de metrou Costin Georgian. A fost luată măsura de evacuare a călătorilor. Circulația metroului este oprită pe ambele sensuri. Se acționează pentru identificarea focarului. Nu sunt victime”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cei de la ISU au revenit și au anunțat că circulaţia trenurilor nu a fost oprită. În schimb, se circulă în sistem pendulă, pe un singur fir, pe magistrala 1 de metrou.

”Ca urmare a unei defecțiuni tehnice (conturnarea unui izolator) la intrarea în stația Costin Georgian, în jurul orei 14:00, circulația trenurilor de metrou a fost reorganizată”, se arată în informare.

ADVERTISEMENT

ISU: La stația Costin Georgian a ars izolația unui conductor electric pe o lungime de 2 metri liniari

La nicio oră distanță de la raportarea incidentului, incendiul ușor produs la consola șinei de contact a fost lichidat. Cauza ar fi un scurtcircuit. Autoritățile mai precizează că la stația Costin Georgian a ars izolația unui conductor electric pe o lungime de 2 metri liniari.

În prezent, personalul Metrorex alături de echipe ale ISU, din zona respectivă, intervin la fața locului pentru remediere și repunerea trenurilor conform graficelor de circulație, precizează compania de transport.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la stația următoare, Titan, a fost trimisă pentru verificări o autospecială de stingere. ISU anunță că în urma verificărilor efectuate aici nu s-au depistat degajări de fum dinspre stația Costin Georgian.

La locul incidentului produs în stația Costin Georgian au intervenit pompierii Detașamentului Morarilor, Detașamentul Special de Salvatori, precum și mai multe echipe de la SMURD.

ADVERTISEMENT
Tags: