News

Alertă cu bombă la metrou, la Piaţa Victoriei. Oamenii nu au fost evacuaţi, ameninţarea nu s-a confirmat. Update

Un apel la 112, efectuat marţi în jurul prânzului. anunţa plasarea unei bombe la staţia de metrou Piaţa Victoriei, însă circulaţia trenurilor nu a fost oprită
03.01.2023 | 13:21
Alerta cu bomba la metrou la Piata Victoriei Oamenii nu au fost evacuati amenintarea nu sa confirmat Update
Alertă cu bombă la metrou, la Piaţa Victoriei Foto: metrorex
ADVERTISEMENT
03-01-2023
11:24

Ameninţarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă

După mai bine de o oră de cercetări la faţa locului, poliţiştii au anunţat că cele semnalate prin apelul la 112, în care se anunţa amplasarea unui dispozitiv exploziv la o staţie de metrou din Sectorul 1 al Capitalei nu se confirmă.

În momentul de faţă, circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară conform graficului, informează Metrorex.

Poliția Capitalei a anunţat că a primit un apel la numărul unic de urgență 112 potrivit căruia la stația de metrou Piața Victoriei din București a fost amplasat un dispozitiv exploziv.

Călătorii nu mai sunt lăsaţi să coboare în subteran

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 3 și ai Brigăzii de Poliție pentru Transport Public pentru a lua primele măsuri şi, conform procedurii în astfel de cazuri, echipaje de pompieri şi pirotehnişti.

ADVERTISEMENT

Momentan staţia de metrou nu a fost evacuată, dar oamenii aflaţi la suprafaţă care ar dori să coboare la metrou nu mai sunt lăsaţi să intre în subteran.

“În cursul zilei de marţi, în jurul orei 11,30, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că la o staţie de metrou, din Sectorul 1, a fost amplasat un dispozitiv exploziv.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 3 şi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public pentru a lua primele măsuri”, a transmis Poliţiei Capitalei, într-un comunicat.

Şi iarna trecută staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost în centrul unei alerte cu bombă, însă la vremea respectivă cineva a remarcat un colet suspect pe peron.

ADVERTISEMENT

Traficul garniturilor de metrou a fost oprit, iar ulterior s-a constatat că bagajul suspect era un rucsac ce conținea un fes și un încărcător, după cum a anunțat Serviciul Român de Informații.

A fost prima alertă cu bombă în Bucureşti pe 2023, însă a doua după numai 12 zile, după ce în seara zilei de 22 decembrie mall-ul Sun Plaza a trebuit să fie evacuat.

ADVERTISEMENT

Alarma s-a dat imediat după ce pe adresa de mail a unei companii care operează în mall-ul din Capitală a fost primită o amenințare cu bombă. În scurt timp, cei circa 2.000 de oameni aflați în mall au fost evacuați. La fața locului s-au deplasat zeci de polițiști și de ofițeri antitero.

Ca în majoritatea cazurilor, în urma verificărilor, echipele de intervenție au anunțat că alerta cu bombă a fost falsă.

ADVERTISEMENT
Tags: