ADVERTISEMENT
News

Incidente la Evaluarea Națională 2021. Organele de cercetare penală, sesizate de Ministerul Educației

Incidente la Evaluarea Națională. Organele de cercetare penală au fost sesizate de Ministerul Educației. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu.
Autor: Cerasela Stafie | 22.06.2021 | 18:17
Incidente la Evaluarea Națională 2021. Organele de cercetare penală, sesizate de Ministerul Educației
Incidente la Evaluarea Națională. Organele de cercetare penală, sesizate de Ministerul Educației Colaj: Fanatik

Marți, 22 iunie, a început Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Ministrul Educației a precizat că  94,2% dintre elevii înscriși s-au prezentat. Ce incidente au fost, de fapt, la Evaluarea Națională 2021?

ADVERTISEMENT

În total, 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au încris la acest examen. La prima probă au lipsit 7.600.

Incidente la Evaluarea Națională. Organele de cercetare penală, sesizate de Ministerul Educației

Au avut loc și incidente. La trei instituții de învățământ rezultatele au fost făcute publice înainte de termen. Ministrul Educației a precizat că au fost sesizate organele de cercetare penală.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la toate cele trei situații în care subiectele au fost făcute publice înainte de termenele reglementate prin lege,” a precizat.

„Faptul că din 3 școli au fost făcute publice subiectele, denotă o slabă pregătire a directorilor de școli” a subliniat Cîmpeanu. Acesta a precizat că „pentru divulgarea subiectelor, sancțiunea este cu siguranță cea mai gravă.”

ADVERTISEMENT

În plus, la o școală din Satu Mare, zece elevi au primit subiectele de la simulare. Ministrul a explicat că examenul se va relua miercuri și va fi utilizată varianta de rezervă a subiectelor. „Cu siguranță vor exista sancțiuni pentru situația de la Satu Mare,” a spus Cîmpeanu.

123.563 elevi s-au prezentat la proba scrisă la Limba și Literatura Română, un procent de 94,2%. Anul trecut, la prima probă a examenului au fost prezenți 93,1% din candidații înscriși.

ADVERTISEMENT

Elev eliminat din examen, în București

Un absolvent de clasa a VIII-a a fost eliminat din examen pentru că a avut telefonul mobil la el. Secretarul de stat Maria Manea a explicat că mobilul elevului a sunat în timpul examenului.

„Este regretabil, însă respectarea regulilor este valabilă pentru toată lumea care participă la examen, elevul se poate prezenta la proba de matematică, i se va lua în calcul la proba finală nota luată la matematică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

„Respectarea regulilor trebuie să fie clară, suntem unde suntem din cauza flexibilității respectări regulilor”, a adăugat acesta.

Oficialii au explicat că respectivul candidat se va putea prezenta la următoarea sesiune a examenului de Evaluare Națională. În București, s-au înscris 12.006 elevi. Dintre aceștia, 190 au absentat la prima probă, iar unul a fost eliminat din examen.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!