News

Inconștiență fără margini! Ce a făcut românca depistată pozitiv cu COVID-19 în Creta, înainte de a fi băgată în carantină

07.07.2020 | 16:58
Inconstienta fara margini Ce a facut romanca depistata pozitiv cu COVID19 in Creta inainte de a fi bagata in carantina
ADVERTISEMENT

Românca testată pozitiv cu noul coronavirus în Creta a fost căutată de autorități timp de trei zile. Înainte de a fi băgată în carantină, femeia s-a plimbat pe străzi timp de 72 de ore.

Pentru că abia sosise în Grecia, femeia a vrut să profite de câteva zile de vacanță, deși trebuia să aștepte rezultatul testului. După ce a fost găsită, aceasta a spus că nu voia să-și strice vacanța.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost testată la sosirea pe aeroport și trebuia să aștepte rezultatul la hotel. Dar pentru că unitatea unde trebuia să fie cazată nu era încă deschisă, a fost mutată în altă parte.

Ce a făcut românca testată pozitiv în Creta, înainte de a intra în carantină

Autoritățile din Grecia nu au fost informate cu privire la această mutare. Așa că, acestea au mers la hotelul trecut în acte pentru a o anunța pe femeie că testul a ieșit pozitiv. Numai că, ajunși la fața locului, oficialii au constatat că hotelul era închis.

ADVERTISEMENT

Au început căutările și abia după 72 de ore a fost găsită. În tot acest timp, românca s-a plimbat nestingherită pe insulă pentru că voia să se bucure de peisaje și de vacanța plătită.

Acum, femeia a fost mutată la un hotel pentru turiști infectați cu noul coronavirus, alături de un alt membru al familiei.

ADVERTISEMENT

Potrivit MAE, românca a ajuns în insula Creta pe 1 iulie, nu pe 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial autorităţile elene, cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion.

“Conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, cetăţeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei.

ADVERTISEMENT

Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală”, a precizat MAE într-un comunicat.

ADVERTISEMENT