Fotbal international

Incredibil! Stadion plin până la refuz în plină pandemie! Fotbalul a revenit în forță în Vietnam. Foto

25.05.2020 | 16:49
Incredibil Stadion plin pana la refuz in plina pandemie Fotbalul a revenit in forta in Vietnam Foto
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a ucis sportul la nivel planetar și în special fotbalul, cel mai îndrăgit sport. Consecințele vor fi de lungă durată și cei mai loviți sunt suporteriii, cei care colorau și dădeau viață tribunelor.

Stadion înțesat de spectatori în timp de pandemie

Fotbalul care se va juca de acum înainte pare mai degrabă desprins dintr-un film prost de science-fiction. Tribune goale, jucători cu mască și așezați la antrenamente la 2 metri unul de altul în grupuri de patru, imagini care nu mai au nimic în comun cu bucuria sportului de dinainte.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, există locuri pe planetă unde această bucurie dată de tribunele viu colorate se încăpățânează să nu piară. Și unde vor să se întoarcă la viața obișnuită, aruncând toate barierele puse de OMS și de guverne.

În Vietnam s-a revenit cu un meci de Cupă

Și asta nu se întâmplă în Belarus, țară în care totul a mers înainte cu pandemie cu tot. Vietnamul a decis că viața trebuie să meargă înainte inclusiv în sport și stadionul la primul meci de la reluarea competițiilor interne a fost plin de suporteri.

ADVERTISEMENT

Fotbalul vietnamez a revenit pe teren cu un meci de Cupă dintre Nam Dinh Club și HAGL. După lunga perioadă de carantină fanii au cumpărat toate biletele și au creat o atmosferă extrem de caldă pe stadionul Thien Truong.

Atmosferă de senzație în tribune

Atmosfera din tribune a depășit orice imaginație. Jucătorii ceâlor două echipe au fost pur și simplu impresionați de spectacolul creat de suporteri și de faptul că tribunele au fost înțesate de public.

ADVERTISEMENT

Jucând și pe teren propriu cei de las Nam Dinh au forțat încă din primele minute și au reușit să pună presiune asupra porții adverse, încurajați și de suporteri.

Gazdele au reușit să câștige cu 2-1

Se părea că prima repriză se va încheia totuși cu un scor alb, dar cu trei minute înainte de pauză s-au auzit uralele suporterilor locali,  Rafaelson l-a învins cu o lovitură de cap pe portarul advers.

ADVERTISEMENT

În a doua repriză, HAGL a fost forțată să apese puțin pedala pentru a găsi egalitatea. Oaspeții au reușit să facă acest lucru, dar s-au bucurat pentru scurt timp, pentru că victoria avea să revină echipei locale cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT
Tags: