News

Informare meteo şi atenţionare cod galben, anunţate de ANM. Vremea va deveni deosebit de rece

ANM anunță vânt puternic și o vreme deosebit de rece. Ce zone sunt afectate
06.10.2021 | 10:42
Informare meteo si atentionare cod galben anuntate de ANM Vremea va deveni deosebit de rece
ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis că va fi valabil un cod galben de vânt în țara noastră, de miercuri, de la ora 12:00 și până vineri, la ora 10:00.

Informare meteo ANM. Ce au transmis specialiștii despre vremea din țară

De asemenea, anunțul meteorologilor anunță că vremea se va răci considerabil în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis că în perioada menționată vor avea loc intensificări ale vântului, iar rafalele pot ajunge la 45 sau 55 km/h.

De asemenea, ele vor fi chiar mai puternice de atât în sudul Transilvaniei, precum și în Banat, unde pot ajunge chiar și la 60 km/h.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialiștii ANM au anunțat că în zilele de vineri și sâmbătă, vremea va fi una deosebit de rece. Sunt șanse foarte mari să plouă în partea de sud a țării, dar și la munte, unde pot cădea și fulgi de zăpadă.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

ADVERTISEMENT

Notă: Vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte”, a informat ANM.

Cod galben ANM de vânt puternic. La cât vor ajunge rafalele

Meteorologii au mai anunțat că este valabil un cod galben în același interval, până vineri la 10:00, în județul Caraș-Severin.

ADVERTISEMENT

Aici, vântul va sufla cu o viteză de până la 80 km/h, iar în sud rafalele pot atinge și 100 km/h.

Totodată, ANM a precizat că va transmite datele referitoare la posibilele schimbări ale vremii pe măsură ce acestea evoluează.

„În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, a mai precizat ANM.

De altfel, specialiștii au precizat deja că începând de miercuri, vremea începe să se răcească, iar temperaturile vor fi din ce în ce mai mici, pe măsură ce înaintăm în lunile de toamnă.

Ele vor fi mai mici decât ar fi normal în această perioadă, pe alocuri. De asemenea, șansele de ploi vor fi mari și se vor înregistra cantități însemnate de apă.

ADVERTISEMENT