News

Au apărut noi informații despre uciderea ucraineanului care a participat la negocierile cu Rusia. Ce s-a întâmplat de fapt

La două zile de la uciderea lui Denis Kireev, ucraineanului care a participat la negocierile cu Rusia, au apărut noi informații despre modul în care acesta și-a pierdut viața. Care e poziția oficialilor de la Kiev.
07.03.2022 | 17:22
Au aparut noi informatii despre uciderea ucraineanului care a participat la negocierile cu Rusia Ce sa intamplat de fapt
Noi informații privind moartea ucraineanului care a participat la negocierile cu Rusia. Varianta Kievului. Sursa foto / Twitter: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un oficial ucrainean prezent la prima rundă de negocieri ruso-ucrainene de la Belarus a murit în weekendul trecut. Moartea sa este învăluită în mister din cauza informațiilor contradictorii care vin din Ucraina.

Noi informații privind moartea ucraineanului care a participat la negocierile cu Rusia. Varianta Kievului

În acest weekend, în presa din Ucraina s-a scris că ​un membru al delegației ucrainene prezent la prima negociere cu rușii de la Gomel (Belarus) a fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU).

ADVERTISEMENT

Denis Kireev, ofițer de informații al armatei ucrainene, ar fi fost suspectat de trădare și ulterior ”eliminat”.

Între timp, Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev (GUR) a dat publicității o listă a ofițerilor de informații ucraineni decedaţi în timpul ostilităţilor declanşate de Rusia.

ADVERTISEMENT

Pe această listă a victimelor se află și Denis Kireev, care a fost găsit mort în cursul zilei de sâmbătă şi despre care presa locală a scris că a fost ucis prin împușcare de SBU.

Varianta oficialilor de la Kiev este că acest oficial ar fi murit în timp ce-și ”îndeplinea datoria”.

ADVERTISEMENT

”În timpul îndeplinirii unor sarcini speciale au fost uciși trei ofițeri de informații angajați ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei: Oleksi Dolia, Valeri Cibineev și Denis Kireev”, se arată în comunicatul postat pe Facebook de oficialii din ministerul ucrainean.

Potrivit instituției de la Kiev, cei trei oficiali au ”murit apărând Ucraina, iar implicarea lor ne-a adus mai aproape de victorie”.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Denis Kireev

Conform informațiilor publicate pe site-ul Pravda.com, Denis Kireev a lucrat între 2006 și 2008 la SCM Finance, unde a ocupat funcția de director general adjunct.

Ulterior a fost angajat la compania austriacă GROUP SLAV AG cu sediul în Viena. Între 2006 și 2012, Kireev a fost și membru al Consiliului de Supraveghere al Ukreximbank. Din 2010 până în 2014, acesta a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Consiliului de administrație al Oschadbank.

ADVERTISEMENT