News

Infractor, dat în urmărire națională de un an, prins accidental de jandarmi. Ghinionul care l-a dus în spatele gratiilor

Ziua de 13 august a fost o zi cu ghinion pentru un sucevean, dat în urmărire națională de aproape un an, fiind prins de un echipaj de jandarmi
13.08.2023 | 19:34
Infractor dat in urmarire nationala de un an prins accidental de jandarmi Ghinionul care la dus in spatele gratiilor
Dat în urmărire națională, prin accidental de jandarmi. Sursa foto: IJB
ADVERTISEMENT

În dimineața zilei de duminică, jandarmii din județul Brașov au reușit să identifice și să rețină un bărbat dat în urmărire națională de aproape un an. Acesta a fost văzut arzând niște cabluri într-o zonă dezafectată, în apropiere de localitatea Râșnov, însă le-a oferit oamenilor legii o altă identitate. Ghinionul său a fost că aceștia au insistat și au verificat până la capăt care era adevărata identitate a acestuia.

Bărbat, dat în urmărire națională, prins de jandarmi

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Brașov bărbatul, condamnat la închisoare și dat în urmărire națională din luna septembrie a anului trecut, a atras atenția unui echipaj de jandarmi. Acesta a fost văzut arzând cabluri electrice pe malul unui râu cu scopul de a vinde la fier vechi metalul din ele.

ADVERTISEMENT

Față în față cu jandarmii care i-au cerut să se identifice, acesta a încercat să scape de situație spunându-le jandarmilor că nu are buletinul la el și oferindu-le un alt nume și un CNP, plus o adresă, a unei alte persoane. Problema a fost că fotografia din baza de date nu corespundea cu caracteristicile reale ale bărbatului.

„Rugat să prezinte un act de identitate, acesta le-a spus jandarmilor că nu are asupra sa niciun document de identitate, dar le-a furnizat colegilor noştri un nume, CNP şi o adresă în vederea identificării. Cu ocazia efectuării verificărilor, jandarmilor li s-au ridicat unele suspiciuni, deoarece fotografia bărbatului nu corespundea cu cea aflată în bazele de date, conform informaţiilor furnizate”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Brașov.

ADVERTISEMENT

Suspiciunile jandarmilor nu au fost eliminate de insistențele bărbatului cum că acele date sunt datele sale reale. Se pare că acesta nu a fost deloc convingător, pentru că jandarmii i-au cerut să meargă la locul de muncă a acestuia, acolo unde susținea că are actele de identitate.

„Întrebat de mai multe ori dacă datele furnizate sunt reale, bărbatul a susţinut că da, acestea sunt corecte. Însoţit de jandarmi, bărbatul s-a deplasat la locul său de muncă unde susţinea că are actele de identitate dar, ajunşi la locul indicat, acesta le-a spus că nu-şi mai găseşte niciun document”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, dus la secția de Poliție

Se pare că povestea cu actele de identitate pierdute a crescut și mai mult suspiciunea jandarmilor, care în acest moment au decis să-l ducă pe acesta la cea mai apropiată secție de poliție pentru identificare. Mai mult, oamenii legii au luat legătura și cu patronul firmei, care le-a oferit identitatea reală a bărbatului.

„În acest moment, jandarmii au decis să-l conducă la cea mai apropiată secţie de Poliţie, reuşind de asemenea să ia legătura cu patronul firmei unde acesta îşi desfăşoară activitatea, care le-a furnizat oamenilor legii adevărata identitate a bărbatului”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Abia în momentul în care polițiștii au băgat noile date în baza de date au observat că individul figurează ca persoană urmărită în urma unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, eliberat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în 12 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT