Life

Ingredientul banal care îți hidratează intens părul. Cum poți prepara un balsam natural acasă cu ajutorul lui

Ingredientul banal care îți hidratează intens părul. Rețetele care te ajută să-ți prepari un balsam natural acasă, în doar câteva minute.
23.11.2023 | 18:54
Ingredientul banal care iti hidrateaza intens parul Cum poti prepara un balsam natural acasa cu ajutorul lui
Ingredientul banal care îți hidratează intens părul. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ingredientul banal care te ajută să ai un păr sănătos, strălucitor și hidratat. Nu este deloc scump și-l poți folosi în diferite combinații pentru a obține un balsam natural acasă, în doar câțiva pași simpli.

Ingredientul banal care face minuni pentru părul tău

Balsamul este esențial atunci când vine vorba despre îngrijirea corespunzătoare a părului, mai ales dacă acesta este uscat. Acesta este, de fapt, soluția pentru multe probleme, precum încrețirea necontrolată, textura aspră și ruperea ușoară a firelor.

ADVERTISEMENT

Balsamul face ca părul să fie mai hidratat, îi conferă un aspect mai sănătos și, în plus, previne încâlcirea rapidă a acestuia. Pe piață, există o gamă variată de astfel de produse, unele ajungând la prețuri destul de piperate.

Dar înainte de a te a avânta și a arunca banii pe fereastră, trebuie să afli că un ingredient banal poate face minuni pentru părul tău. Este vorba despre laptele de cocos.

ADVERTISEMENT

Folosit în diferite combinații, acesta poate înlocui cu succes produsele destinate din comerț și vei fi invidiată pentru podoaba ta capilară. Iată cum îl poți combina pentru a avea efect!

Rețete în care poți utiliza laptele de cocos

Pentru una dintre aceste rețete ai nevoie de 4 linguri de lapte de cocos, 2 linguri de miere, 1 capsulă cu vitamina E, 1 lingura de apă de tranafiri și 1 lingură de glicerină vegetală.

ADVERTISEMENT

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă bine, apoi aplică soluția pe toată lungimea părului, dar și pe scalp. Acoperă-ți părul cu o mască pentru duș și lasă-l să acționeze 15 minute.

O altă variantă este combini 1 lingura de miere, 1 lingură de lapte, 1 lingură de lapte de cocos, 1 lingură de ulei de migdale și 1 lingură de apă de trandafiri într-un vas.

ADVERTISEMENT

După ce te-ai spălat pe păr, iar acesta este încă umed, aplică tratamentul natural pe secțiuni. Lasă balsamul să acționeze timp de un sfert de oră, după ce ți-ai acoperit capul cu un prosop, ca soluția să poată pătrunde în șuvițe.

ADVERTISEMENT
Tags: