Life

Ingredientul care se găsește în orice bucătărie, dar face minuni pentru piele. Costă doar câțiva lei

Un ingredient ieftin, care se găsește în orice bucătărie poate face minuni pentru piele, păr și unghii. Despre ce este vorba.
02.10.2023 | 13:16
Ingredientul care se gaseste in orice bucatarie dar face minuni pentru piele Costa doar cativa lei
Sarea, ingredientul minune din orice casă. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să folosești sare în ritualurile de frumusețe? Nu este vorba despre cea de baie, făcută special pentru asta, ci despre ingredientul ieftin care se găsește orice în bucătărie. Iată cum trebuie să-l utilizezi dacă vrei să facă minuni pentru piele, păr și unghii.

Ingredientul minune din bucătărie

Un ingredient ieftin, nelipsit din orice bucătărie, poate fi folosit cu brio în ritualurile de îngrijire. Vorbim despre sare, care contribuie la îngrijirea blândă a pielii și o lasă catifelată. Iar magneziul, calciul, potasiul și sărurile minerale care se găsesc în sarea marină sunt foarte benefice.

ADVERTISEMENT

Există multiple combinații în care o poți folosi, de pildă, poți obține o mască hidratantă din sare și miere- care are proprietăți antiinfamatorii. Amestecă două lingurițițe de sare de mare cu patru de miere de albine și aplică pe ten, evitând conturul ochilor.

După 15 minute, pune-ți pe față un prosop cu apă călduță. Ține-l 30 de secunde, apoi spală-te exfoliind în același timp pielea cu mișcări circulare ale degetelor.

ADVERTISEMENT

Totodată, sarea poate fi exfoliantul perfect, scrie adevărul.ro. Amestecă un sfert de ceașcă de sare de mare cu o jumătate de ceașcă de măsline, pentru a obține o pastă foarte densă. Folosește-l la fel ca pe un produs din comerț.

Te scapă de mătreață

Totodată, acest ingredient banal te ajută și dacă te confrunți cu mătreața, pentru că acționează ca stimulent al circulației de la nivelul scalpului. În plus, absoarbe excesul de sebum și de umezeală.

ADVERTISEMENT

Astfel, previne dezvoltarea ciupercilor și previne apariția mătreții. Pentru a o folosi în acest scop, împarte-ți în mai multe secțiuni și presară-ți în cap două lingurițe de sare. Masează timp de 15 minute și apoi spală-te cu produsele obișnuite.

Mai mult decât atât, este soluția ieftină pentru albirea unghiilor și fortificarea, precum și pentru înmuierea cuticulelor. Pentru acest tratament, o linguriță de sare, una de bicarbonat și una de zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Pune-le pe toate într-o jumătate de apă călduță și înmoaie-ți unghiile în acest amestec timp de 10 minute, după care freacă-le cu o perie specială pentru manichiură. Clătește-le și la final aplică o cremă hidratantă. Rezultatele sunt uimitoare!

ADVERTISEMENT
Tags: