Life

Trucul banal care te ajută să ai un ten curat și luminos. Doar coreencele știu acest secret

Există un truc banal care te ajută să ai un ten curat și luminos. Coreencele se bazează pe el, iar acesta este și motivul pentru care pielea lor are un aspect plăcut.
19.06.2023 | 07:05
Trucul banal care te ajuta sa ai un ten curat si luminos Doar coreencele stiu acest secret
Trucul banal care te ajută să ai un ten curat și luminos. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Coreencele se bazează pe un truc banal atunci când vine vorba de un ten curat și luminos. Oricine îl poate încerca, iar rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare. Îți poți hidrata tenul intens chiar și acasă, cu doar câteva ingrediente simple.

Trucul banal care te ajută să ai un ten curat și luminos

Oricine își dorește o piele fină, un tel curat și luminos, dar și un aspect plăcut. Care este secretul? Dincolo de creme din comerț, există trucuri care merită încercate și acasă. Unul dintre ele este chiar din Asia, iar coreencele îl utilizează de ani buni.

ADVERTISEMENT

Iar ce este și mai surprinzător e faptul că ingredientul principal este orezul, utilizat într-o mulțime de rețete. În cazul în care nu știai, acesta aduce numeroase beneficii pielii tale. Important este însă să știi cum să îl folosești.

Dermatologul Rebecca Marcus spune că apa de orez încetinește îmbătrânirea pielii. Mai mult de atât, aceasta este bogată în antioxidanți și hidratează intens. Printre altele, poate să reducă ridurile, dar și să elimine imperfecțiunile, ori semnele de inflamare la nivelul pielii.

ADVERTISEMENT

Și dacă ai pielea uscată și vrei un ten curat și luminos îl poți avea, spune dermatologul. Amidonul din orez este esențial în acest sens, iar lucrurile au fost confirmate și de un studiu realizat în 2002 și publicat în National Library of Medicine.

Cum să prepari deci o cremă care are la bază orez? În primul rând ai nevoie de patru linguri de orez, alături de patru linguri de lapte de migdale ori nucă de cocos. La acestea se adaugă o linguri de ulei de migdale, apă, dar și două capsule de vitamina E.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară masca cu orez intens hidratantă

Modul de preparare este simplu, dar ai nevoie de timp. Orezul se înmoaie într-un recipient cu apă, unde va sta peste noapte. a doua zi acesta se scurge și se pune într-un blender, alături de patru linguri de lapte de migdale ori de cocos și se amestecă.

Ulterior, amestecul obținut va fi strecurat și se pune într-o cratiță la foc mic. Se amestecă treptat, iar când se îngroașă se oprește focul și se continuă amestecarea. La final se adaugă conținutul capsulelor de vitamina E, alături de uleiul de migdale.

ADVERTISEMENT

Important de știut este că întreaga compoziție obținută se păstrează într-un recipient de sticlă. Acolo va fi lăsată la răcit. Evitați deci să puneți totul într-o sticlă de plastic sau altceva. Cum aplicăm corect compoziția pentru un ten curat și luminos?

Aceasta va fi aplicată pe ten seara, înainte de culcare. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, iar la final tenul se curăță cu apă caldă. Produsul poate fi utilizat până la o lună de preparare, însă trebuie depozitat în frigider.

ADVERTISEMENT