Life

Ingredientul care transformă piureul de cartofi într-un deliciu. Toate gospodinele pricepute îl folosesc

Ce ingredient transformă piureul de cartofi într-un real deliciu. Îl cunosc toate gospodinele pricepute. O rețetă unică.
17.01.2024 | 23:24
Ingredientul care transforma piureul de cartofi intrun deliciu Toate gospodinele pricepute il folosesc
Cum să prepari un piure de cartofi delicios. Sursa foto: youtube Rețetele Mihaelei
ADVERTISEMENT

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai consumate preparate de către români și nu numai. Adesea se servește pe post de garnitură, combinat cu o friptură de pui, de porc, vită sau curcan. Dacă îl gătești ca la carte, va fi un adevărat deliciu.

Rețetă de piure de cartofi. Ingredientul care îi oferă o aromă deosebită

De obicei, piureul de cartofi se mănâncă la prânz sau la cină. Este ideal și pentru bebeluși, dar doar dacă sunt în etapa de diversificare. Gospodinele iscusite cunosc o mulțime de rețete prin care îl prepară precum un deliciu aparte. Iată una dintre ele.

ADVERTISEMENT

Ingredientele necesare pentru rețeta de față sunt: 5 sau 7 cartofi, sare, unt și lapte. Cum procedați mai departe? Mai întâi de toate, aveți două modalități: fie curățați cartofii și îi puneți la fiert, fie îi lăsați cu coajă și îi adăugați în apa clocotită.

Ideal ar fi să fierbeți cartofii fără a-i curăța, deoarece s-a descoperit de-a lungul timpului că astfel își vor păstra din proprietăți. Coaja este un foarte bun protector, deoarece ajută cartofii să nu-și piardă din vitamine și să fie mai moi.

ADVERTISEMENT

Ca să vă dați seama dacă s-au fiert, introduceți în cartofi, ușor, furculița sau un bețișor. Dacă sunt moi, atunci îi puteți lua de pe foc. Îi lăsați preț de 20 de minute să se răcorească, după care îi curățați dacă este nevoie, iar dacă nu treceți direct la faza de pisat.

Pisați cartofii cu o spatulă specială sau cu o furculiță. Peste ei mai puteți turna puțin din apa în care au fiert, dacă este curată. Nu uitați de sare, iar după ce i-ați zdrobit bine, completați puțin câte puțin cu lapte și cu unt. Textura trebuie să iasă una pufoasă.

ADVERTISEMENT

Pentru un gust mai aromat, spre final aveți opțiunea de a adăuga și usturoi prăjit sau ierburi proaspete ca oregano, pătrunjel, mărar sau coriandru. Cei dragi vor fi încântați când vor gusta dintr-un asemenea deliciu și vor dori porție dublă.

Piureul de cartofi îngrașă?

Se spune despre piureul de cartofi că îngrașă. Multe persoane care sunt la dietă sau care vor să-și mențină greutatea îl evită în baza acestui criteriu. Însă, cercetătorii în nutriție au ajuns la concluzia că, dacă este consumat în cantități reduse, nicidecum nu aduce kilograme în plus.

ADVERTISEMENT

Totodată, piureul de cartofi nu poate fi o problemă pentru greutatea corporală dacă este asortat cu o proteină, precum carnea și asezonat în același timp cu legume sau o salată verde. Important este să nu depășiți zilnic numărul de calorii indicat de nutriționiști.

ADVERTISEMENT