Life

Ingredientul ieftin care te scapă de furnici și acarieni. Insectele îl urăsc

Ingredientul ieftin care te ajută să scapi de furnici și acarieni. Insectele nu îi suportă mirosul. Aplică-l prin casă, iar rezultatul e garantat.
24.11.2023 | 19:00
Ingredientul ieftin care te scapa de furnici si acarieni Insectele il urasc
Cum scapi de furnici și acarieni cu ajutorul unui ingredient natural. Sursa foto: Unsplash/Salmen Bejaoui
ADVERTISEMENT

Care este ingredientul ieftin ce te poată scăpa rapid de furnici și acarieni. Este foarte eficient și nu vei mai avea probleme cu aceste insecte în locuința ta.

Ingredientul ieftin cu care poți scăpa de furnici și acarieni

Poate ți s-a întâmplat, chiar și o singură dată, să găsești furnici la tine în casă. Chiar dacă ai curățenia bine pusă la punct, aceste insecte se pot strecura cu ușurință în bucătărie sau în cămară.

ADVERTISEMENT

Din fericire, poți să scapi de ele cu ajutorul unor metode naturale. Nu este nevoie să folosești soluții chimice, ci doar ingrediente pe care le ai în casă.

De exemplu, furnicile nu pot suporta mirosul de scorțișoară. Pentru a le ține la distanță, poți să pui scorțișoară pudră în zonele pe unde crezi că intră aceste insecte.

ADVERTISEMENT

În pudra de scorțișoară poți adăuga puțin ulei esențial pentru ca rezultatul să fie unul garantat. De asemenea, există o soluție foarte utilă și pentru a scăpa de acarieni.

Deși nu mușcă, aceștia pot să provoace alergii și iritații ale pielii, după cum avertizează specialiștii. Pentru a scăpa de acarieni, poți să amesteci 6 lingurițe de ulei de eucalipt cu 1,5 lingurițe de detergent lichid de rufe într-o găleată cu apă.

ADVERTISEMENT

Articolele lavabile se înmoaie în soluția pe care ai obținut-o, apoi se spală ca de obicei. Poți pulveriza soluția, apoi să ștergi cu ajutorul unei cârpe curate, notează dcnews.ro.

Dacă mirosul de ulei de eucalipt nu este pe placul tău, există și o ală variantă. Poți folosi, în schimb, ulei de arbore de ceai, care are rezultate la fel de bune.

ADVERTISEMENT

Soluții pentru a scăpa de gândaci sau căpușe

Dacă ai gândaci în casă și nu vrei să folosești produse din comerț, care sunt destul de toxice, există un truc simplu, bazat doar pe ingrediente naturale. Este foarte eficient și nu vei mai avea insecte în locuință.

Trebuie doar să tai o ceapă și să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecul se pune în colțurile casei și se reaplică în fiecare zi. După puțin timp, nu vei mai vedea gândaci.

ADVERTISEMENT
Tags: