Life

Ingredientul pe care nu e bine să-l pui niciodată în omletă. Mulți români îl folosesc fără să știe că e o mare greșeală

Rețetă delicioasă de omletă. Ce ingredient să nu adaugi niciodată. Sfatul bucătarilor. Mulți români fac această greșeală.
07.01.2024 | 10:00
Ingredientul pe care nu e bine sal pui niciodata in omleta Multi romani il folosesc fara sa stie ca e o mare greseala
Cum să pregătești cea mai bună omletă. Sursa foto: Rețete culinare
ADVERTISEMENT

Omleta este unul dintre cele mai consumate preparate de către noi. De obicei, se mănâncă la micul dejun și este considerată o masă bogată în proteine, de care are organismul nostru are nevoie mereu. Ce ingredient să eviți să mai adaugi.

Ce ingredient să nu mai adaugi niciodată în omletă. Sfatul bucătarilor

Dacă omleta se află printre produsele tale favorite sau dacă o consumi în fiecare dimineață, la micul dejun, și îți place să o combini cu tot felul de ingrediente, află că trebuie să eviți să mai pui un aliment. Acesta îi strică întreaga textură, dar și gustul.

ADVERTISEMENT

Un renumit bucătar din Marea Britanie a dezvăluit secretul unei omlete perfecte. Dan Joines ne recomandă să nu mai adăugăm lapte, din cauză că aroma se diluează, iar aspectul ouălor va fi unul cauciucat. Putem înlocui laptele cu untul.

Untul este primul care se pune în tigaie, înainte de a pune ouăle bătute peste el. După ce se va topi și va căpăta o culoare aurie, se toarnă omleta și se va amesteca la foc mediu spre mic. Până când se va ”lega” totul se va continua cu mișcarea în cercuri, iar la final preparatul se poate împături sau turna direct într-o farfurie.

ADVERTISEMENT

”Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el.

Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a spus Dan Joines,bucătar britanic profesionist, potrivit Digi World.

ADVERTISEMENT

Laptele ”taie” omleta la căldură

Laptele poate face și ca omleta să se taie la căldură, ceea ce din nou nu este bine, iar prin subțierea ouălor ajungi să le gătești mai mult decât ar fi nevoie. Așadar, respectați instrucțiunile precizate pentru a mânca dintr-o omletă gustoasă.

Ce spun medicii despre omleta cu lapte

Dincolo de faptul că se strică textura omletei, medicii recomandă această combinație, cu lapte, fiindcă ne asigurăm aportul de proteine și grăsimi utile pentru buna funcționare a organismului nostru. În același timp, mai putem adăga și legume în omletă.

ADVERTISEMENT

”În funcție de necesarul de calorii, care e mai mare la cei care fac mișcare mai multă, efort fizic, dar și intelectual, la cei încă în creștere sau la cei în convalescență, omleta de dimineață poate fi simplă, doar cu un pic de sare și piper, sau poate conține lapte, brânză, cașcaval, pentru un aport crescut de proteine și grăsimi. 

Tigăile moderne au redus nevoia de adaos de grăsimi, deci puteți să vă limitați la câteva picături de ulei, pe care să le puneți în tigaia încinsă, înainte de a turna ouăle bătute bine, cu sau fără lapte” , explică dr. Oana Cuzino, pe doc.ro 

ADVERTISEMENT