Life

Ce să pui în omletă pentru a obține o textură pufoasă. Trucul pe care marii bucătari îl folosesc

Pentru o omletă pufoasă, nu ai nevoie decât de un ingredient important. Marii bucătari îl folosesc și de fiecare dată obțin rezultatul dorit.
13.10.2023 | 12:53
Ce sa pui in omleta pentru a obtine o textura pufoasa Trucul pe care marii bucatari il folosesc
Ce să pui în omletă pentru a obține o textură pufoasă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să te bucuri de o omletă pufoasă, atunci trebuie să ții cont de sfaturile marilor bucătari. Niște ingrediente banale pot să facă diferența și sigur le ai și tu prin casă.

Ce să pui în omletă pentru a obține o textură pufoasă

Deși ne dorim o omletă pufoasă, de multe ori rezultatul este cel dorit. Multe persoane aleg să pună lapte în ea, însă în realitate fac o mare greșeală. Joanna Saltz ne spune însă ce trebuie să știm.

ADVERTISEMENT

Pentru o omletă pufoasă, cu o textură mai mătăsoasă, smântâna poate fi de mare ajutor. De cealaltă parte, laptele, pe care mulți se bezează, doar face omleta mai cremoasă și îi schimbă culoarea.

Dacă alegi să folosești o smântână grasă în schimb, vei vedea diferența. „Mulți oameni adaugă lapte în ouă, înainte de a le pune în tigaie. Dar smântâna oferă aceeași textură cremoasă”, spune Joanna Saltz, potrivit tastinbgtable.com.

ADVERTISEMENT

Iar informația a fost confirmată și de cunoscutul chef Justin Ferguson. El spune că dacă adaugăm smântână în omletă, aceasta va deveni mult mai ”cremoasă și bogată”, iar culoarea galbenă și strălucitoare a ouălelor nu se va schimba.

Cum te pot ajuta untul și praful de copt

Și nu doar smântâna este secretul pentru o omletă pufoasă. Untul are de asemenea beneficii similare, datorită cantității de grăsime pe care o conține. Totodată, el împiedică ouăle să se coaguleze. Asta înseamnă un preparat delicios, dar și pufos și bogat.

ADVERTISEMENT

Iar dacă nu ai în casă nici unt și nici smântână și totuși vrei o omletă pufoasă, mai sunt soluții. știai că praful de copt te poate ajuta? Îl adaugi în clătite pentru a le face pufoase, iar același lucru se poate întâmpla și cu omleta ta.

Nu trebuie decât să bați două ouă într-un bol și două în altul. Adaugă apoi 1/8 de linguriță de praf de copt într-unul din boluri. După ce uleiul s-a încins, pune pe o parte a tigăii ouăle cu praf de copt, iar pe cealaltă parte ouăle simple.

ADVERTISEMENT

Lasă-le să se facă, iar mai apoi, scoate-le pe o farfurie. Vei observa că omleta cu praf de copt este mult mai mare, dar și mai pufoasă. Iar asta deși cantitatea de ouă folosită a fost aceeași în ambele cazuri.

ADVERTISEMENT