Mujdeiul de usturoi este consumat la foarte multe preparate culinare, dar puțini știu despre ingredientul care nu ar trebui adăugat în el. Multe persoane fac o greșeală atunci când prepară sosul.
Românii consumă adesea mujdei de usturoi, mai ales atunci când mănâncă pește, deoarece se potrivește perfect cu acest preparat. De altfel, este bun și alături de alte tipuri de carne.
Indiferent că alegi să faci mujdeiul la tine în bucătărie sau să-l cumperi de la magazin, acesta reprezintă întotdeauna alegerea potrivită la un grătar. Multe gospodine aleg să-l prepare acasă, fiind o opțiune mai sănătoasă.
Cu toate că este un preparat delicios și atât de apreciat la diverse feluri de mâncare, poate fi dăunător dacă adăugăm în el ingredientele nepotrivite.
Sarea se folosește adesea la mujdeiul de usturoi, însă experții în domeniul sănătății recomandă să scăpăm de acest obicei, deoarece poate duce la probleme serioase.
Usturoiul este un antioxidant natural, cu multe beneficii pentru sănătate. Aliina și alinoza, două substanțe care se regăsesc în această plantă, sunt separate de o membrană fină.
Atunci când se pregătește sosul de usturoi, aceste substanțe formează alicina, care e foarte sănătoasă și protejează corpul de afecțiuni grave, cum ar fi cancerul la plămâni, notează spynews.ro.
Dacă adăugăm sare în mujdeiul de usturoi, această substanță este distrusă, ceea ce ne poate pune în pericol sănătatea. Enzimele organismului sunt afectate, așa că ar trebui să eviți să adaugi sare.
Există mai multe rețete de mujdei de usturoi, însă una dintre cele mai apreciate este cea cu maioneză. Ai nevoie doar de o căpățână de usturoi și 150 ml de ulei.
Usturoiul se curăță, apoi se pisează cu ajutorul unei ustensile speciale și se adaugă sare după gust. Se toarnă treptat uleiul și se amestecă continuu, la fel cum se face și în cazul maionezei normale.
În câteva minute, usturoiul este gata de consumat alături de o friptură sau de pește. În funcție de preferințe, poți adăuga zeamă de lămâie, pătrunjel sau mărar.