Life

Ingredientul secret pentru un drob de miel perfect, dezvăluit de folclorista Laura Haidău

Ingredientul minune pentru un drob de miel apetisant e dezvăluit de cântăreața de muzică populară Laura Haidău. De ce să ții cont?
02.05.2024 | 16:30
Ingredientul secret pentru un drob de miel perfect dezvaluit de folclorista Laura Haidau
Rețetă de drob de miel de la Laura Haidău. Foto montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Ce pui în rețeta de drob de miel ca să aibă un gust apetisant? Interpreta de muzică folclorică Laura Haidău oferă propria ei rețetă, în exclusivitate pentru FANATIK.

Ingredientul secret pentru un drob de miel delicios. Laura Haidău ne oferă rețeta

Bucovineanca a vorbit despre sărbătoarea Învierii Domnului, dezvăluind care sunt tradițiile care se mai respectă pe plaiurile sale, dar și cum prepară ea tradițioinalul drob de miel.

ADVERTISEMENT

Laura Haidău, cunoscută pentru muzica pe care o cântă, dar și pentru rețetele delicioase pe care le-a oferit, de-a lungul timpului, publicului ei, ne spune ingredientul pe care îl folosește la rețeta de drob de miel pentru a avea gustul scontat.

Rozmarinul poate fi adăugat cu încredere în drob, potrivit recomandărilor făcute de interpreta de muzică populară.

ADVERTISEMENT

„Paștele este, pentru mine, sărbătoarea bucuriei. E singura sărbătoare în care primim și dăm lumină. E o sărbătoare pe care o așteptăm sufletește și trupește. La noi, în Bucovina, încă se mai păstrează tradițiile. Creștinii țin întregul post, unii după putere. Eu nu am ținut tot postul, dar lunea, miercurea și vinerea, da, am reușit cu ajutorul bunului Dumnezeu.

La noi, pregătirile încep din Săptămâna Mare. În Joia Mare se vopsesc ouăle. Eu încerc, așa, din ce am învățat de la bunica să le vopsesc cu culoare naturală. Fierb cojile de la ceapă și le dau o culoare mai aparte. Pun frunze de pătrunjel și le dau și o formă specială.

ADVERTISEMENT

Tot în Joia Mare coacem tot ce e de copt, pâinea, pasca, cozonacul tradițional. În Vinerea Mare nu se coace. Sâmbăta pregătim vedeta Paștelui: mielul, drobul de miel.

Orice drob de miel se face din măruntaiele mielului. Se fierb toate la un loc, neținute în baiț, pentru că își pierd din gustul lor. Se lasă la răcit și apoi, din grădină, pentru că a înverzit grădina, pun verdețuri multe, ceapă… Cât mai mult ouă de casă, condimente, sare, piper, fiecare ce dorește. Un rozmarin, pus acolo, îi dă un gust aparte.

ADVERTISEMENT

Pregătim apoi tăvile și așezăm compoziția drobului. Eu mai pun și câteva ouă fierte în compoziție. Atunci când le tai felii, se vede așa, mai frumos”, a declarat Laura Haidău, pentru FANATIK.

Ce tradiții respectă bucovinenii de Paște

În continuare, folclorista ne spune de ce tradiții se ține cont în familia ei. La masa de Paște, primul care ciocnește ouăle roșii este ”șeful” familiei, și anume persoane cea mai vârstnică.

Apoi, dimineața, Laura și ai ei se spală pe față cu apa în care se lasă un bănuț de argint și un ou roșu. Se spune că obiceiul ne ajută să ne păstrăm sănătoși și viguroși tot restul anului.

„Mergem cu toții la Înviere, să luăm lumină. Apoi, în prima zi de Paște, e ziua familiei, ne adunăm cu toții și spunem ”Hristos a înviat!”. Cel ce ciocnește primul oul e stăpânul casei, cel mai în vârstă. Așa e tradiția. E sărbătoarea în care ne adunăm cu toții, râdem, glumim, ne amintim lucruri.

Apropo, dimineața, în prima zi de Paște, punem un ou roșu și un bănuț de argint într-un lighean și ne spălăm cu acea apă, căci se zice că vom fi sănătoși, roșii la față precum oul”, ne-a mai zis folclorista.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților