News

Înscrieri la Academia de Poliție. Până când pot fi făcute și când se vor desfășura probele

Înscrieri la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Ce trebuie să știe cei care se pregătesc să intre în Ministerul Afacerilor Interne
04.07.2023 | 09:16
Inscrieri la Academia de Politie Pana cand pot fi facute si cand se vor desfasura probele
Înscrieri la Academia de Poliție. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Înscrieri la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Cei care vor să înceapă o carieră în sistemul de interne, pot înainta cererile pentru a participa la concursul de admitere. Acestea pot fi depuse până la data de 9 iulie 2023.

Înscrieri la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Tinerii aspiranți la o carieră în Poliție mai au la dispoziție câteva zile pentru înscrierea la concursul de admitere la Academie. După această etapă urmează probele desfășurate penru ocuparea locurilor disponibile în cadrul facultăților.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să se înscrie la concursul de admitere trebuie să fie absolvenți de liceu. De asemenea, sunt așteptați și absolvenții studiilor finalizate în afara țării, care sunt recunoscute de Ministerul Educației.

Se pot înscrie și agenții de poliție, maiștri, militari/subofițeri, ofițeri de poliție/ofițeri, personal MAI. Pot candida și cei care au studii domeniul ordine și siguranță publică sau care au autorizații de acces la informații clasificate.

ADVERTISEMENT

Câte locuri sunt disponibile la Poliție

La Facultatea de Poliție din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la programul „Ordine și siguranță publică”, există 140 de locuri la specializarea poliție, în acest an. Alte 25 de locuri sunt disponibile la poliția de frontieră și 25 la jandarmi. În ceea ce privește cursurile cu frecvență redusă, există 3 specializări pentru care au fost scoase la concurs 50 de locuri.

Facultățile și specializările pentru care se organizează concurs de admitere, în anul 2023, sunt următoarele: -Facultatea de Poliție: Ordine și siguranță publică, Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmi și Drept (învățământ cu frecvență și învățământ la distanță).

ADVERTISEMENT

– Facultatea de Pompieri: specializarea „Instalații pentru construcții-pompieri”.

Concursul de admitere la Academia de Poliție are loc în mai multe etape. În cea dintâi etapă candidații vor susține proba eliminatorie de evaluare de performanței fizice. Cea de-a doua etapă este cea în care se desfășoară proba de evaluare a cunoștințelor. În ultima etapă, a treia, va avea loc examinarea medicală.

Când vor avea loc probele la Academia de Poliție

Potrivit calendarului, dosarele pot fi completate până la data de 21 iulie. Primele două etape vor avea loc în perioada 29-30 august 2023. Ulterior, după soluționarea contestațiilor, vor fi făcute examinările medicale.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada 20-27 iulie candidații trebuie să plătească taxa de înscriere. Până la data de 30 iulie se transmit dosarele la Academia de Poliție (unitățile de recrutare). În intervalul 31 iulie-4 august se face repartizarea pe centre zonale de selecție.

Lista privind participarea candidaților la proba sportivă se afișează pe 16 august. Între 18-25 august se desfășoară susținerea acesteia, precum și afișarea rezultatelor. Ulterior, pe 25 august va apărea lista candidaților pentru proba scrisă, iar în perioada 29-30 august o vor susține. Rezultatele la proba scrisă, dinaintea contestațiilor, sunt afișate pe 31 august.

În intervalul 31 august-1 septembrie se vor depune contestațiile. Soluționarea acestora și afișarea provizorie a candidaților are loc pe 2 și 3 septembrie. În perioada 5-29 septembrie se desfășoară examinarea medicală și rezolvarea contestațiilor.

Potrivit calendarului, rezultatele finale vor fi făcute publice pe 29 septembrie. Apoi, la data de 1 octombrie, candidații se vor prezenta pentru înmatriculare, exceptându-i pe cei care vor studia la frecvență redusă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: