News

Inspirată din filme, o vânzătoare din București şi-a înscenat propriul jaf. Patru persoane au fost implicate în escrocherie, toate au fost arestate

Probabil inspirată din filmele de acțiune, o vânzătoare din București și-a înscenat propriul jaf. Nu i-a reușit, întrucât a fost prinsă de poliție.
01.11.2023 | 15:36
Inspirata din filme o vanzatoare din Bucuresti sia inscenat propriul jaf Patru persoane au fost implicate in escrocherie toate au fost arestate
Cum și-a înscenat o vânzătoare din București propriul jaf. Ce le-a spus polițiștilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru a pune mâna pe câteva mii de lei din casierie, o vânzătoare din București şi-a înscenat propriul jaf. În total, patru persoane au fost implicate în ”acțiune”, iar în final toate au fost arestate.

Cum și-a înscenat o vânzătoare din București propriul jaf. Ce le-a spus polițiștilor

Escrocheria din Capitală a avut loc pe data de 13 octombrie. Atunci, o femeie a sunat la Serviciul Unic de Urgență 112 şi a reclamat că un bărbat cu faţa acoperită ar fi sustras din firma la care lucra 4.700 de lei.

ADVERTISEMENT

Imediat, angajații de la poliție au demarat o amplă anchetă pentru a elucida cazul. Cercetările au scos în evidență faptul că, în realitate, ”victima” ar fi complice la un jaf.

În total, alături de vânzătoarea-infractoare, au mai luat parte la escrocherie încă două femei și un bărbat. Cei de la Poliție prezintă cum s-au derulat evenimentele din ziua ”atacului”.

ADVERTISEMENT

”În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, aspectele sesizate nu coincid cu realitatea faptelor petrecute. La data de 13 octombrie 2023, în baza unei înțelegeri prealabile între femeia de 29 de ani și alte două femei, ar fi stabilit să sustragă încasările societății la care prima dintre acestea era angajată.

Astfel, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aceasta ar fi scos din spațiul de depozitare, 4.700 de lei, pe care îi avea în gestiune, așezându-i la vedere, astfel încât femeia de 27 de ani, să-i poată sustrage, în contextul simulării comiterii unei tâlhării, prin folosirea unui spray iritant lacrimogen”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei, citat de Observator News.

ADVERTISEMENT

Percheziții efectuate de poliție în București, Buzău și Călărași

În urmă cu 24 de ore, marți, 31 octombrie, polițiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în Capitală și în județele Călărași și Buzău.

Verificările ai scos la iveală faptul că patru persoane sunt suspecte de infracțiunea de delapidare. E vorba de vânzătoare și de alte trei persoane. ”Din cercetări s-a mai stabilit că banii sustrași ar fi fost însușiți în diferite cote, de toate persoanele bănuite. În vederea administrării materialului probator, în dimineața de 31 octombrie 2023, polițiștii au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, persoanele bănuite fiind depistate și conduse la sediul Serviciului de Investigații Criminale pentru audieri”, mai anunță poliția.

ADVERTISEMENT

În final, toți cei patru bănuiți de jaful înscenat au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de arest preventiv, conform polițiștilor bucureșteni.

ADVERTISEMENT