News

Instagram readuce în aplicație cea mai dorită funcție. Au trecut 5 ani de când nu mai poți vedea postările prietenilor în ordine cronologică

Instagram a înlăturat în 2016 posibilitatea de a vedea postările prietenilor în ordine cronologică, însă această funcție va fi reintrodusă în aplicație în viitor.
09.12.2021 | 20:10
Instagram readuce in aplicatie cea mai dorita functie Au trecut 5 ani de cand nu mai poti vedea postarile prietenilor in ordine cronologica
Instagram va reintroduce una dintre cele mai dorite funcții. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Au trecut deja cinci ani de zile de când Instagram a renunțat la una dintre cele mai bune funcții ale aplicației. Tot atât de mult timp a trecut de când oamenii au tot solicitat ca aceasta să fie readusă în aplicație, însă până acum, dezvoltatorii responsabili de această rețea socială n-au avut un interes în a asculta opinia propriilor utilizatori.

De multe ori, creatorii unor astfel de produse au impresia că știu ce este mai bine pentru utilizatori, cu toate că aceștia le transmit contrariul în mod explicit și repetat. Cam asta e situația și în cazul Instagram.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, vorbim despre sortarea cronologică a postărilor care îți apar în feed, pe Instagram. Această funcție a fost înlăturată în 2016 și a fost înlocuită cu un algoritm care sortează postările personalizat. Acesta se bazează pe ideea că știe care sunt postările care îți plac, astfel că îți livrează mai mult conținut de acest fel. Un an mai târziu, algoritmul era actualizat pentru a introduce și postări recomandate.

Din păcate, o bună parte dintre utilizatorii rețelei sociale încă nu s-au împăcat cu ideea că postările nu mai sunt afișate cronologic, cu toate că Instagram a considerat un succes schimbarea.

ADVERTISEMENT

Șeful Instagram, ”scos la tablă” de senatorii americani

Acum, Adam Mosseri, șeful Instagram, a dezvăluit că se lucrează la o versiune a feed-ului care va permite utilizatorilor să vadă postările în ordine cronologică și nu în funcție de presupusele preferințe. Acest anunț a fost făcut de Mosseri în cadrul unei audieri la care a fost invitat de către o comisie a Senatului american.

Șeful Instagram a avut de dat explicații în fața senatorilor cu privire la problemele legate de siguranța copiilor care folosesc această rețea socială. Aceste audieri se datorează, parțial, dezvăluirilor făcute în urmă cu câteva săptămâni de Frances Haugen. Fosta angajată a Facebook le-a oferit celor de la Wall Street Journal documente în care se sugera faptul că Instagram știe că aplicația sa ar putea fi toxică pentru utilizatorii adolescenți. ”Fiți mai empatic și asumați-vă responsabilitatea”, i-a transmis senatoarea republicană Marsha Blackburn lui Mosseri în timpul audierilor.

ADVERTISEMENT

În timpul discursului său, Adam Mosseri a propus crearea unui organism în industrie pentru a determina cele mai bune practici referitoare la lucrul cu datele copiilor și la măsurile de control parental pentru siguranța online a celor mici.

Acest organism ar urma să primească feedback de la părinți, legiuitori și de la societatea civilă, pentru a crea standarde și protecții universale.

ADVERTISEMENT

Legiuitorii nu mai cred în poveștile rețelelor sociale

Totuși, senatorii s-au arătat sceptici cu privire la eficiența unui astfel de organism. Senatorul democrat Richard Blumenthal chiar i-a spus lui Mosseri că ”a trecut vremea politicilor proprii.” Și acesta este un susținător vehement al măsurilor de protecție a copiilor în mediul online.

În urmă cu doar câteva zile, Instagram a introdus funcția ”Take a break”, pe care o testa deja de aproximativ o lună în SUA și în alte state anglofone. Această funcție opțională le reamintește utilizatorilor că ar trebui să ia o pauză după ce o folosesc o anumită perioadă de timp.

În 2022, mai multe funcții de control parental urmează să fie introduse în aplicație.

”Ce ați sugerat până acum este mult sub așteptări”, i-a transmis Blumenthal lui Mosseri la finalul audierilor. ”Astea [n.r. – funcțiile propuse de Instagram] nu vor scăpa copiii de dependența pe care o creează platforma dumneavoastră”, arată theverge.com.

ADVERTISEMENT
Tags: