News

Instagram te va obliga să-i oferi data ta de naștere. Cum te ajută asta și ce se întâmplă dacă nu oferi informațiile cerute

Instagram vrea să știe care este data ta de naștere și te va constrânge să oferi această informație.
31.08.2021 | 17:56
Instagram te va obliga sai oferi data ta de nastere Cum te ajuta asta si ce se intampla daca nu oferi informatiile cerute
Instagram te va obliga să-i oferi data ta de naștere. Cum te ajută asta și ce se întâmplă dacă nu oferi informațiile cerute. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Instagram vrea să afle data ta de naștere și face eforturi din ce în ce mai mari pentru a rezolva acest aspect al platformei.

Dacă încă nu ai completat această informație pe contul tău de pe platformă, vei mai avea ceva timp la dispoziție să o faci.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ești unul dintre cei care au cont dinainte de 2019, data de naștere nu ți-a fost cerută la crearea contului. Doar conturile noi erau obligate să ofere această informație.

Conform noilor informații transmise de către reprezentații rețelei sociale, Instagram îți va cere să furnizezi data nașterii atunci când deschizi aplicația.

ADVERTISEMENT

Sigur, vei avea posibilitatea să închizi fereastra care te deranjează, însă doar până la un punct. Mai devreme sau mai târziu, vei fi obligat să completezi această informație; în caz contrar, nu vei mai putea folosi Instagram.

În plus, cât timp nu ai data nașterii completată, Instagram te va întreba această informație înainte să îți afișeze postări marcate ca sensibile. Astfel de conținut este deja mascat de ani buni, însă de acum, Instagram vrea să știe câți ani ai pentru a-ți afișa aceste postări.

ADVERTISEMENT

Care este motivația Instagram pentru a-ți cere data de naștere

Compania susține că decizia face parte din eforturile Instagram de a face platforma mai sigură pentru tineri. În mai, oficialii anunțau că lucrează la o versiune a platformei pentru copii sub 13 ani, iar o astfel de funcție ar avea, în mod clar, nevoie de vârsta persoanei care accesează sistemul.

Instagram mai lucrează și la alte protecții pentru minori, cum ar fi împiedicarea adulților să trimită mesaje private minorilor care nu ăi urmăresc sau setarea ca privată a fiecărei pagini deținută de un minor sub 16 ani.

ADVERTISEMENT

În plus, conform Instagram, prin intermediul vârstei este oferită și o formă de moderare a reclamelor – minorii, de exemplu, nu primesc reclame la alcool.

De asemenea, compania are de gând să lucreze și la alte sisteme, bazate pe inteligență artificială, pentru a descoperi persoane care mint cu privire la vârsta lor.

Facebook a dat deja informații despre această tehnologie, afirmând că sistemele vor analiza, de exemplu, comentariile apărute pe cont cu ocazia zilelor de naștere. Dacă cineva pare că minte cu privire la vârsta sa, compania va cere informații suplimentare pentru verificare. Încă nu este clar, însă, ce fel de informații vor fi necesare.

ADVERTISEMENT
Tags: