Life

Plaja secretă din Europa comparată cu Bali. Are apa cristalină, iar puțini români au auzit de ea

Există o plajă de vis din Europa comparată cu Bali. Nu e deloc scump să ajungi aici, însă probabil nu ai auzit de ea. Face parte dintr-o insulă secretă.
07.06.2023 | 18:18
Plaja secreta din Europa comparata cu Bali Are apa cristalina iar putini romani au auzit de ea
Plaja de vis din Europa comparată cu Bali. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să vezi o plajă de vis în Europa și să nu cheltui mulți bani, atunci ai găsit destinația perfectă. Mulți turiști o compară cu Bali, însă românii nici nu au auzit de ea. Are o apă cristalină, un nisip fin, dar și peisaje pe măsură.

Plaja de vis secretă din Europa comparată cu Bali

O plajă de vis puțin știută din Europa se regăsește pe insula tropicală secretă a Irlandei, Inishkea. Dacă ajungi aici te bucuri de numeroase activități, de o apă cristalină, dar și de un nisip fin și curat.

ADVERTISEMENT

Insulele Inishkea, cunoscute și sub numele de Inis Cé, sunt situate la doar 3 kilometri de coasta din Blacksod, Belmullet, Co Mayo și găzduiesc una dintre cele mai spectaculoase plaje din țară. De altfel, și străinii au ajuns aici și au fost mai mult decât încântați de întreaga experiență.

Plaja de vis din Irlanda, ținută secret multă vreme, are o mulțime de lucruri de oferit vizitatorilor. De la observarea naturii, care include o colonie înfloritoare de foci și o gamă largă de limicole și păsări marine, la înot și, bineînțeles, relaxare maximă.

ADVERTISEMENT

Golfulețele și plajele de pe insule sunt locuri de reproducere și adăpostesc o mare colonie de foci gri. O serie de specii de păsări și-au făcut, de asemenea, un cămin aici, inclusiv gâștele de barcă. Lapwing se înmulțesc pe insule, iar șoimii pelerini vânează prada.

Există două insule principale, Inishkea North și Inishkea South, cu o populație despre care se spune că este de aproximativ trei persoane, care crește la aproximativ cincisprezece în timpul lunilor de vară. De aici realizăm cât de ”secretă” este, de fapt, această plajă.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge pe această insulă uimitoare, ținută secret până de curând, oamenii pot face excursii zilnice cu barca și tururi ghidate ale insulei.  De asemenea, vizitatorii pot face o excursie peste valuri și se pot bucura de o după-amiază pe Insulele Inishkea.

Ce poți să faci pe aceste insule

Pe această plajă de vis poți să mergi și la un picnic, poți să te bucuri de o baie, într-o apă precum cristalul și nu numai. Cei pasionați de drumeții pot merge și până la turnul de semnalizare din cel mai înalt punct.

ADVERTISEMENT

Acolo pot admira priveliștile incredibile, care nu merită ratate. Mulți compară acest loc de vis cu Bali, având în vedere peisajele, dar și apa, care arată extrem de interesant. În același timp, insulele găzduiesc o serie de situri istorice semnificative.

Printre acestea se numără Turnul de navigație Alt Mór, Bailey Mór, o mănăstire creștină timpurie, Biserica St Colmcille și vechea stație norvegiană de vânătoare de balene, arată The Sun.

Iar cei care au ajuns aici confirmă că au avut parte de o experiență plăcută, dar și o plajă de vis. “Unul dintre cele mai bune locuri din Irlanda în care am campat vreodată. Apă cristalină. Plaje cu nisip alb”. “Frumoase răsărituri / apusuri de soare. Întreaga insulă pentru noi înșine. A fost fericire pură și aventura perfectă de vară”, sunt doar o parte dintre părerile turiștilor străini.

ADVERTISEMENT
Tags: