Life

Insula post-apocaliptică pe care doar foarte puțini ajung să pună piciorul. E unul dintre cele mai stranii locuri din lume

Insula fantomă unde foarte mulți oameni ajung să calce vreodată. Se numără printre cele mai bizare locuri existente în lume.
24.04.2024 | 16:26
Insula postapocaliptica pe care doar foarte putini ajung sa puna piciorul E unul dintre cele mai stranii locuri din lume
Insula fantomă unde foarte puțini ajung. Sursa foto: colaj Fanatik/ Pixabay
ADVERTISEMENT

Insula fantomă care îți dă fiori. Nu mulți oameni ajung să pună piciorul aici măcar o dată-n viață. Se află pe lista celor mai stranii locuri din lume, fiind abandonat de ani buni.

Insula fantomă care dă fiori oricui

În 1887, grupul Mitsubishi a pus pe picioare un proiect îndrăzneț. Mai exact, conducerea a luau decizia de a construi un mini-oraș în golful Nagasaki, în care să locuiască toți cei care lucrau în extracția cărbunelui subacvatic- resursă importantă în procesul de industrializare.

ADVERTISEMENT

Atunci când a fost inaugurat orașul, era atât de izolat încât nu putea fi părăsit decât cu permisiune specială. Copiii mergeau la școală chiar acolo și singurul mod în care adulții se puteau relaxa era într-o sală de bowling.

Mai mult decât atât, sursele de apă dulce erau inexistente, apa fiind adusă de pe continent. Dar insula Hashima nu găzduia doar muncitori japonezi, ci și sclavi chinezi și coreeni.

ADVERTISEMENT

Ei au fost aduși cu forța și supuși la eforturi grele până în anul 1945, la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial. Și cu toate că sclavii nu mai au existat, extracția cărbunelui a continuat mulți ani mai târziu, până în 1974, când rezervele s-au epuizat.

Acela a fost momentul când Hashima a fost părăsită de de cei peste 5000 de locuitori. Astfel că, orașul s-a transformat de-a lungul timpului într-o adevărată ruină, ceea ce i-a atras pe cei interesați de locurile abandonate. 

ADVERTISEMENT

Vizitatorii au fost interziși o perioadă

Totuși, o bună perioadă de timp, până în anul 2009, accesul vizitatorilor pe insula fantomă a fost interzis. Însă, chiar și acum, este necesară o verificare a stării de sănătate în prealabil, deoarece apele din jur nu sunt liniștite.

Astfel, cei cu rău de mare ar putea avea de suferit. Insula Hashima rămâne, totuși, locația ideală pentru pasionații de mister și locuri stranii. Locul are mai mult de 60.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

În urmă au rămas blocuri abandonate și mai multe facilități utilizate de oamenii care au locuit în oraș de-a lungul vremii. Iar clădirile lăsate pradă naturii conturează o imagine post-apocaliptic, notează atlas-geografic.net. 

ADVERTISEMENT