Life

Satul din România de care s-a ales praful. Casele au fost abandonate, aici mai trăiește un singur român

Satul din România de care s-a ales praful și unde mai locuiește o singură persoană. Casele au fost abandonate de-a lungul timpului.
20.04.2024 | 11:30
Satul din Romania de care sa ales praful Casele au fost abandonate aici mai traieste un singur roman
Satul din România unde mai trăiește un singur român. Sursa foto: Adevărul/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul din România de care s-a ales praful în ultimii ani. Un singur locuitor mai stă aici în prezent, după ce casele au fost abandonate. Unde se află, de fapt?

Satul din România de care s-a ales praful și unde mai trăiește un singur român

În județul Hunedoara se află mai multe sate care au fost părăsite de-a lungul timpului. Aceste locuri au rămas pustii, iar în ele mai locuiesc foarte puține persoane în ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT

Unii români, dar și străini au cumpărat case în anumite sate de munte din județ. Prețurile acestora nu sunt deloc mici. De exemplu, pentru anumite locuințe se cere suma de 40.000 de euro, în timp ce pentru altele trebuie să scoți din buzunar 150.000 de euro.

În timp ce unii folosesc aceste case în vacanțe, altele au rămas complet abandonate. În unele sate mai trăiesc doar câteva familii, iar în altele unul sau doi locuitori. Multe dintre aceste sate nu au utilități, însă unele folosesc panouri solare și apă de la izvor.

ADVERTISEMENT

Satul Gialacuta din Hunedoara se află în Munții Metaliferi, iar casele au fost părăsite pe rând. Bătrânii care locuiau în ele au decedat, între timp, și a mai rămas un singur locuitor.

Longhin Topor are aproape 80 de ani și a rămas singurul din acest sat. În jurul casei lui erau mai multe gospodării, însă proprietarii lor s-au stins, pe rând, fiind tot pensionari.

ADVERTISEMENT

Casele în care locuiau oamenii au fost cumpărate împreună cu terenurile din jurul lor. Acestea se întind pe sute de hectare, fiind folosite la pășunat, în general, potrivit Adevărul.

Și alte sate din Hunedoara au fost părăsite

Nici în alte sate nu locuiesc foarte mulți oameni. Pe valea Geoagiului, multe dintre pășuni, întinse și ele pe o suprafață mare, dar și casele vechi rămase, mai au doar câte un proprietar. Gospodăriile sunt folosite la creșterea animalelor.

ADVERTISEMENT

Satul Alun din Hunedoara este locuit în permanență doar de 5 – 6 oameni. Același proprietar a achiziționat mai multe case din zonă. Și în alte sate, oamenii au cumpărat locuințe, dar le-au abandonat.

Aceștia au plecat în alte țări și au cumpărat case la sat pentru a se retrage aici, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, după cum au spus localnicii. Mulți străini care au cumpărat case în zonă nu au venit niciodată pentru a petrece timp în ele.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților