News

Insula șerpilor din Brazilia. Cum arată, de fapt, cel mai terifiant loc din lume

Insula șerpilor Queimada Grande din Brazilia, unul din cele mai periculoase locuri din lume. Poți da de un șarpe veninos pe un metru pătrat
13.01.2024 | 18:53
Insula serpilor din Brazilia Cum arata de fapt cel mai terifiant loc din lume
Imagini terifiante au fost filmate în documentare despre insule Queimada Grande / Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Insula Queimada Grande este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Situată la aproximativ 35 de kilometri în largul coastei statului brazilian São Paulo, aceasta este interzisă publicului. Insula găzduiește cea mai densă populație de șerpi din lume. Inclusiv specia Jararaca-ilhoa, care este unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume.

Un șarpe veninos pe metru pătrat

Legenda spune că pe insula Queimada Grande, care este împădurită, stâncoasă și sinuoasă – ca să nu mai spunem că are formă de șarpe – se află o comoară și că mai multe reptile au fost aduse acolo pentru a o proteja.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se spune că familia care păzea farul insulei la începutul secolului al XX-lea a pierit sub mușcătura șerpilor veninoși. Sau că un marinar naufragiat, după ce a găsit banane în zonă, a fost urmărit de reptile până la barca sa înainte de a fi ucis.

Insula este nelocuită și doar oamenii de știință de la Institutul de Herpetologie Butantan au acces la ea. Queimada Grande  găzduiește o mare varietate de șerpi, inclusiv o specie endemică extrem de veninoasă numită Jararaca-ilhoa.

ADVERTISEMENT

Reptila este omniprezentă pe insulă, pe pământ, în copaci, pe plajă, în interiorul farului abandonat și în zonele mai îndepărtate. Potrivit unui documentar difuzat de Discovery Channel, în unele părți ale insulei există câte un șarpe pe metru pătrat, sau chiar cinci, potrivit localnicilor, scrie Sciencepost.

Legende cu pirați

Insula se întinde pe o suprafață de 430.000 de metri pătrați, echivalentul a 43 de hectare. În medie, există un șarpe la fiecare 75 de metri pătrați.  Jararaca-ilhoa este una dintre cele mai veninoase specii de șerpi din lume.

ADVERTISEMENT

Acesta poate atinge până la doi metri lungime atunci când este complet dezvoltat. Veninul său poate ucide o persoană în doar o oră. Pe insulă trăiesc până la 4.000 de exemplare din această specie.

Potrivit legendei locale, șerpii au fost introduși pe insulă de pirații care căutau să-și protejeze prada. Cu toate acestea, nu este ceea ce s-a întâmplat de fapt.

ADVERTISEMENT

Insula, izolată de creșterea nivelului mării

Potrivit oamenilor de știință, creșterea nivelului mării a izolat insula de restul continentului. Drept urmare, șerpii de acolo au evoluat diferit față de cei din Brazilia. Ei s-au reprodus în masă și au învățat să supraviețuiască într-un loc fără mamifere mici pe care să le vâneze.

De asemenea, legendele locale spun că mulți oameni au murit aventurându-se pe insula Queimada Grande. Se spune că ultimul paznic al farului și întreaga sa familie au pierit când o hoardă de șerpi a intrat în far.

La începutul secolului al XX-lea, o familie a locuit într-adevăr pe insulă pentru a avea grijă de farul acesteia. Cu toate acestea, nu există dovezi care să sugereze că au fost atacați de șerpi.

Singurul lucru care se știe este că această familie avea găini și că reptilele le-au ucis, spun oamenii de știință. Astăzi, farul este automat, iar marina braziliană vizitează regulat insula pentru a schimba bateriile.

Toate poveștile despre această insulă, situată la aproximativ 35 de kilometri în largul coastei statului brazilian São Paulo, sunt spuse în diverse articole și documentare.

Traficanții, alt pericol major

În afară de oamenii de știință, de marină și de curioșii care vin să facă documentare, insula atrage o altă populație: traficanții de șerpi care profită de lipsa de supraveghere.  Aceștia vânează specia Jararaca-ilhoa datorită rarității sale, pemulți bani, pentru doritorii de astfel de sinistre animale de companie, sau pentru venin.

Untrafic cu consecințe grave pentru această specie. Un nou recensământ urmează să fie efectuat în curând, dar în cei zece ani dintre 1998 și 2008, populația s-a înjumătățit.  Traficanții sunt de vină, dar există și cauze mai naturale, cum ar fi fulgerele, care provoacă incendii, și lipsa de hrană, care face ca șerpii să crească încet și să nu fie pregătiți să se reproducă decât prea târziu.

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion