News

Întâmplare stranie într-un parc din Arad. O femeie îmbrăcată în pisică a atacat un câine

O persoană îmbrăcată în pisică a speriat câinii dintr-un parc din Arad. Comunitatea este îngrijorată de comportamentul bizar
05.03.2024 | 12:55
Intamplare stranie intrun parc din Arad O femeie imbracata in pisica a atacat un caine
Spectacol șocant în Arad. Tânără costumată în pisică atacă animalele din parc. Sursa foto: Captură video / specialarad.ro
ADVERTISEMENT

Un individ petrecea o seară liniștită în parcul din Arad, plimbându-și câinele, când a fost martorul unei scene șocante. O persoană îmbrăcată ca o pisică, mișunând pe toate patru și comportându-se ca un animal, a stârnit atenția trecătorilor.

O femeie îmbrăcată în pisică a atacat un câine

În parcul din cartierul Micălaca din Arad, o adolescentă costumată în pisică a făcut senzație printre locuitorii care ieșiseră la plimbare. Imaginile surprinse de un martor arată cum tânăra se deplasa în patru labe, imitând comportamentul felinelor, atrăgând atenția privitorilor care se plimbau în parc.

ADVERTISEMENT

Martora care își plimba câinele în același parc, a povestit despre întâmplarea neașteptată: „Am ieșit cu câinele nostru în parc, să-l plimbăm, în urmă cu câteva seri. Eu eram atentă la câine, să nu mănânce lucruri de pe jos și dintr-o dată s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat în față și în fața mea era un fel de creatură, nici nu știu cum să o numesc. S-a apropiat mai mult și mi-am dat seama, de fapt, că este o fată”.

Această situație a stârnit interesul și curiozitatea arădenilor. Un localnic care locuiește în apropierea parcului Micălaca a declarat pentru specialarad.ro că poate e o „modă”.

ADVERTISEMENT

„Am auzit că se joacă pe aici prin parc, că se plimbă în patru labe. Nu știu ce e, dacă e o modă, dar eu am două picioare și umblu în două picioare. Dacă e modă și ea se simte bine în patru labe… să se plimbe”, a spus acesta pentru sursa citată.

Fenomen răspândit la nivel global

Fenomenul cunoscut sub numele de “therieni” a devenit tot mai răspândit la nivel global, influențat și de rețelele de socializare. Therienii sunt indivizi care resimt o puternică legătură spirituală, psihologică și emoțională cu un anumit animal.

ADVERTISEMENT

Această conexiune profundă îi face să se simtă aproape de esența și comportamentul acestui animal, chiar dacă nu se pot identifica fizic. De obicei, therienii se simt cei mai autentici atunci când se implică în activități care sunt tipice pentru animalul respectiv.

Specialiștii avertizează că din păcate, lipsa unor valori clare în copilărie și influența excesivă a mediului online determină uneori tinerii să-și însușească trăsături și comportamente caracteristice animalelor.

ADVERTISEMENT

„Fenomenul blănoșilor s-a extins în întreaga lume. Aici, un factor important au fost și rețelele de socializare. Din păcate, tinerii, copiii mai ales, nu au un set de valori – în copilărie – la care să se raporteze și ei internalizează, experimentează personalitatea animalelor. Acest fenomen s-a extins în SUA, Țara Galilor, Anglia, Canada și are un impact deosebit și asupra celorlați tineri, a celorlalți copii. (…)

Acești copii au o imagine de sine deteriorată. Imaginea de sine, de fapt, ajută să testăm realitatea, să evaluăm realitatea. Dacă copilul are o imagine de sine eronată, deteriorată, lipsindu-i un set de valori, normal că și rezultatul evaluării realității va fi unul deteriorat”, a explicat psihologul Ramona Pantea pentru specialarad.ro.

 

ADVERTISEMENT