Sport

Inter Miami și-a stabilit 7 amicale în următoarea lună. Duelul Messi – Ronaldo, în pericol!

Inter Miami și-a stabilit nu mai puțin de 7 amicale. Duelul dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo este în pericol din cauza unei accidentări.
19.01.2024 | 11:42
Inter Miami sia stabilit 7 amicale in urmatoarea luna Duelul Messi  Ronaldo in pericol
Cristiano Ronaldo ar putea amicalul cu Lionel Messi. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
19-01-2024
09:39

Cristiano Ronaldo ar putea rata amicalul cu Leo Messi

Veste proastă pentru fanii fotbalului. Vineri dimineață, Cristiano Ronaldo a simțit un disconfort muscular în timpul antrenamentului la Al-Nassr. Starul portughez nu a dat importanță, însă durerile au devenit din ce în ce mai mari. Astfel, cvintuplul Balon de Aur a fost forțat să-și încheie ședința de pregătire mai devreme. 

Investigațiile ulterioare au indicat că Ronaldo va sta pe bară cel puțin 2 săptămâni. Astfel, prezența lui Cristiano Ronaldo la turneul amical din China este pusă sub semnul întrebării. 

Pe continentul asiatic, Al-Nassr se va duela, printre altele, cu Shanghai Shenhua și Zhejiang Professional. Ulterior, vicecampioana Arabiei Saudite va da piept cu Inter Miami. Duelul Ronaldo – Messi este programat pe 1 februarie. 

Rămâne de văzut dacă Ronaldo va putea juca în meciul contra lui Lionel Messi. În cele din urmă, portughezul ar putea bifa câteva minute în duelul cu Inter Miami, potrivit es.com.

În altă ordine de idei, antrenorul Luis Castro are nevoie de Cristiano Ronaldo la formă maximă în lupta din campionat. Antrenorul ar putea lua decizia să nu riște și să nu-l introducă pe starul portughez în vreun duel amical. 

Programul de pregătire al celor de la Inter Miami a fost definitvat și cuprinde 7 partide amicale până la startul noului sezon. Primul meci pentru Leo Messi în 2024 va fi cu selecționata El Salvador, în deplasare, pe 19 ianuarie (n.r. – ora 3:00 pe 20 ianuarie, ora României).

Inter Miami, șapte amicale programate înaintea primului meci oficial din 2024, pe 22 februarie, cu Real Salt Lake, în MLS

Trei zile mai târziu, Leo Messi va juca pe spectaculoasa arenă a celor de la FC Dallas. Se anunță din nou un eveniment colosal pe care îl vor organiza americanii. În fine, după trecerea prin Texas, Inter Miami merge în turneu în Asia.

ADVERTISEMENT

Pe 29 ianuarie, Inter Miami va înfrunta cea mai titrată echipă din Arabia Saudită, Al Hilal. Formație care îi are în lot pe Mitrovic, Malcom, fost coleg cu Messi la Barcelona, Ruben Neves, Koulibaly, Bono și Neymar. Cel din urmă nu va putea juca din cauza unei accidentări.

Apoi, pe 1 februarie, va avea loc cel mai așteptat amical al celor de la Inter Miami. Confruntarea cu Al Nassr, adică un nou episod al rivalității dintre Leo Messi și Cristiano Ronaldo. Poate chiar ultimul. Ambele partide din Arabia Saudită se vor disputa la Riyadh.

ADVERTISEMENT

Leo Messi, încântat că îl va avea din nou adversar pe Cristiano Ronaldo, la Ryiadh, în Inter Miami – Al Nassr

“Abia aștept să fiu parte a Riyadh Season Cup cu echipa mea Inter Miami, competiție istorică în care vom înfrunta cele mai bune echipe din Arabia Saudită”, a scris Leo Messi pe Instagram despre deplasarea la Riyadh.

Turul asiatic al lui Inter Miami continuă cu un alt amical în deplasare contra unei selecționate a regiunii Hong Kong, programat pe 4 februarie. În fine, formația din Florida ajunge și în Japonia, unde îi va înfrunta pe cei de la Vissel Kobe.

ADVERTISEMENT

În fine, Inter Miami revine în Florida pentru un ultim meci de pregătire înainte de startul MLS. Pe 15 februarie, Messi își va înfrunta formația de suflet din Argentina, Newell’s Old Boys. Pentru ca pe 22 februarie, Inter Miami să deschidă sezonul de MLS, pe propriul teren, contra celor de la Real Salt Lake.

CONCACAF Champions Cup, US Open Cup și Leagues Cup, celelalte competiții în care Leo Messi vrea trofee cu Inter Miami

În luna martie, Leo Messi își va face debutul și CONCACAF Champions Cup, competiție la care Inter Miami participă în premieră. Inter Miami va juca în optimile de finală cu învingătoarea dintre Nashville SC (SUA) și Moca FC (Republica Dominicană).

ADVERTISEMENT

De asemenea, Inter Miami mai are două competiții importante de disputat în 2024: US Open Cup, care începe pe 16 aprilie, și Leagues Cup, cu startul la finalul lui iulie, unde își va apăra trofeul din 2023.

 

ADVERTISEMENT