Sport

Este oficial, Leo Messi și Cristiano Ronaldo vor fi din nou adversari. Când și unde e partida

Inter Miami a anunțat oficial că va disputa un amical contra celor de la Al Nassr, în ceea ce va fi, cel mai probabil, ultimul duel între Leo Messi și Cristiano Ronaldo.
12.12.2023 | 10:30
Este oficial Leo Messi si Cristiano Ronaldo vor fi din nou adversari Cand si unde e partida
Cele mai multe confruntări între Messi și Ronaldo au avut loc în El Clasico, FC Barcelona - Real Madrid. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi și Cristiano Ronaldo, jucătorii care au dominat fotbalul mondial în ultimele două decenii, se vor înfrunta din nou. De această dată într-un duel în premieră între Inter Miami și Al Nassr.

Al Nassr – Inter Miami se joacă la Riyadh, pe 1 februarie. Ar putea fi ultimul duel între Leo Messi și Cristiano Ronaldo

Inter Miami a făcut deja anunțul oficial, iar partida a fost deja etichetată ca “ultimul dans”, cel mai probabil ultima dată când Messi și Ronaldo vor fi față în față. Inter Miami a anunțat, de asemenea, un amical contra lui Al Hilal. Dar Neymar, accidentat, nu îl va înfrunta pe Messi.

ADVERTISEMENT

Al Nassr – Inter Miami se joacă pe 1 februarie 2024, chiar în Arabia Saudită, la Riyadh. La doar trei zile după ce formația din Florida va înfrunta, tot la Riyadh, și liderul din campionatul saudit, Al Hilal. Și cu 4 zile înainte ca Ronaldo să împinească 39 de ani.

În ciuda faptului că nu îl va avea la dispoziție pe Neymar, Al Hilal are jucători care au evoluat la cel mai înalt nivel în Europa, ca Sergej Milinkovic-Savic, Ruben Neves, Aleksandar Mitrovic, Kalidou Koulibaly și Malcom.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo și Leo Messi s-au înfruntat și în ianuarie 2023, într-un Saudi Pro League All Stars – PSG 4-5. Ronaldo a dat dublă, Messi un gol

Și Al Nassr are mai mulți jucători de top, nu doar Cristiano Ronaldo. Alături de starul portughez vor juca și Sadio Mane și Aymeric Laporte, care au impresionat în Premier League. În schimb, Messi îi va avea alături pe foștii colegi de la Barcelona, Sergio Busquets și Jordi Alba.

Leo Messi și Cristiano Ronaldo s-au înfruntat prima dată în aprilie 2008, pe Camp Nou. A fost un 0-0 în care niciunul dintre ei nu a strălucit. Ba chiar mai mult, CR7 a ratat o lovitură de pedeapsă. Se impunea United la retur, cu 1-0, gol marcat de Scholes. Dar Barca își lua revanșa în finala din 2009, cu Messi pe lista marcatorilor.

ADVERTISEMENT

Ultimul duel între cei doi a avut loc tot la Riyadh, când PSG a învins o selecționată a celor mai buni jucători din Arabia Saudită, scor 5-4. În acea partidă, Cristiano Ronaldo a marcat de două ori și Messi o dată.

Leo Messi și Cristiano Ronaldo s-au înfruntat de 36 de ori în partide oficiale disputate în Europa. Avantaj pentru Messi

În Europa, în partide oficiale, cei doi s-au înfruntat de 36 de ori, iar Leo Messi a reușit să se impună de 16 ori în fața lui Ronaldo. Au fost 11 victorii pentru CR7 și nouă remize. Messi a marcat de 22 de ori contra lui Ronaldo, iar Ronaldo a punctat de 21 de ori. Diferența este uriașă la nivel de pase decisive, 12 pentru Messi și doar una pentru Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Leo Messi a câștigat Balonul de Aur de 13 ori, record absolut, în vreme ce Cristiano Ronaldo a ridicat de cinci ori prestigiosul trofeu. Euro 2016 este cel mai important trofeu la nivel de națională pentru CR7. În vreme ce Messi are Copa America în 2021 și Cupa Mondială în 2022.

La nivel de club, Messi are 4 titluri în Champions League, 10 titluri în Spania, două în Franța și 7 Copa del Rey. Ronaldo a câștigat de cinci ori Champions League, 3 titluri în Anglia, două în Italia și două în Spania. Plus două Copa del Rey, o FA Cup și o Cupă a Italiei.

ADVERTISEMENT