Sport

Interlopi de jucărie?! Specialiștii spun că armele ultrașilor sunt puști cu aer

Fanatik a investigat armele descoperite de polițiști la descinderile la domiciliile ultrașilor de la Dinamo și Steaua.
21.03.2024 | 19:40
Interlopi de jucarie Specialistii spun ca armele ultrasilor sunt pusti cu aer
3 ultrași de la Rapid și 6 de la Dinamo și Steaua se află în acest moment în arestul poliției. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 26 de ultrași de la Dinamo și Steaua au fost reținuți de poliție în urma incidentelor de la meciul „câinilor” cu UTA, unde fanii celor două echipe s-au luat la bătaie pe teren.

Investigație Fanatik după ce polițiștii au descoperit arme în urma perchezițiilor ultrașilor de la Dinamo și Steaua

FANATIK a descoperit că una dintre armele care au fost prezentate de Poliția Capitalei este doar o copie fidelă a unei arme de foc, folosită între practicanții de airsoft. Un sport în care se folosesc puști cu aer comprimat.

ADVERTISEMENT

Am stat de vorbă cu specialiștii unui magazin de astfel de arme de jucărie și care ne-au explicat ce se observă în poza prezentată de autorități: „Din păcate poza nu este foarte clară. Pare a fi un încărcător electric cu mufă Tamiya, dar nu se vede foarte clar, deci sunt doar niște speculații”, a declarat un reprezentat de la airsoftieftin.ro.

Reporterii FANATIK au aflat că o astfel de replică de armă folosită pentru airsoft costă aproximativ 2.500 de lei. Cele mai ieftine puști cu aer comprimat costă undeva la 600 de lei.

ADVERTISEMENT

Ce replică de armă este cea descoperită de polițiști: „Vorbim 100% despre o armă de jucărie”

Un alt specialist de la Airsoft CS Arena a dat un verdict categoric: „Vorbim 100% despre o armă de jucărie. Și nu doar după încărcătorul pentru baterie, ci mai multe elemente. Ascunzătorul de flăcări, gravura sau pistol grip-ul. Modelul din poză pare un pic personalizat. Patul a fost înlocuit.

„Arma” descoperită de Poliția Capitalei este o copie de jucărie după M4 (AR15)
„Arma” descoperită de Poliția Capitalei este o copie de jucărie după M4 (AR15)

Este o replică la arma M4 (AR15). E o jucărie reglementată de legea 295. E complet legală și se poate cumpăra de oriunde: piață, magazine de specialitate. Am văzut și în târguri de vânzare”, a mai spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT

El ne-a dat și o pistă de unde oricine își poate achiziționa o astfel de jucărie care costă aproximativ 900 de lei. Replica are o greutate de două kilograme. Este fabricată dintr-un aliaj de aluminiu și zinc, cu oțel și plastic armat cu fibră de sticlă. Poate fi achiziționată de pe site-ul 2airsoft.ro.

26 de ultrași de la Dinamo și Steaua au fost audiați de poliție după bătaia de la meciul cu UTA

După ce liderul galeriei Rapidului a fost arestat, alături de alți membri ai Peluzei Nord, a venit rândul celor de la Dinamo și Steaua să fie vizați de ancheta polițiștilor, în urma incidentelor de la meciul de pe stadionul Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

Agenția Națională pentru Sport care deține stadionul și clubul Dinamo au făcut plângere în urma distrugerilor provocate de către suporteri. 26 de fani au fost audiate de autorități și șase persoanele au fost în cele din urmă reținute.

Conform celor reținuți, poliția a căutat în urma perchezițiilor hainele cu care aceștia au fost îmbrăcați la meciul cu UTA și li s-a cerut să plece către secție cu ele pe ei. Autoritățile au decis arestarea pentru 30 de zile a patru dintre cei reținuți, alți trei fiind plasați sub control judiciar.

  • 42 de ultrași de la Rapid, Dinamo și Steaua au fost audiați de poliție în ultimele zile, 7 fiind arestați
ADVERTISEMENT