Fotbal intern

Interviu EVENIMENT: „Becali e un OM BUN, chiar dacă e prea DIRECT”

Băieţii de la Fly Project au avut parte de o surpriză uriaşă după ce pe internet au apărut imagini cu Cristiano Ronaldo şi colegii săi de la Real Madrid dansînd şi cîntînd pe ritmurile...
10.11.2016 | 16:11
Interviu EVENIMENT Becali e un OM BUN chiar daca e prea DIRECT
ADVERTISEMENT

Băieţii de la Fly Project au avut parte de o surpriză uriaşă după ce pe internet au apărut imagini cu Cristiano Ronaldo şi colegii săi de la Real Madrid dansînd şi cîntînd pe ritmurile piesei „Toca Toca”, după cîştigarea celei de-a 11-a Ligă a Campionilor!

FANATIK.RO a stat de vorbă cu Dan şi Tudor despre fotbal, muzică şi bani, într-un dialog în care artiştii microfonului s-au transformat în artişti ai balonului rotund.

ADVERTISEMENT

Cum v-aţi simţit cînd aţi văzut că un fotbalist de talia lui Cristiano Ronaldo dansează şi cîntă pe melodia voastră?

– Toţi ştim cine este Ronaldo şi ne bucurăm că oameni importanţi ştiu să se distreze şi să asculte muzica noastră. Ei transmit mesajul nostru mai departe şi asta ne dă încredere că facem bine ceea ce facem.

ADVERTISEMENT

Vouă vă place fotbalul?

– Nu sîntem cei mai mari fani ai fotbalului, din lipsă de timp. Avem un program foarte încărcat şi nu avem cînd să urmărim competiţiile sportive în mod regulat. Cînd este vreun meci important, însă, mai ales al naţionalei României, încercăm să nu îl ratăm.

Aţi practicat vreun sport?

– Am făcut mai multe sporturi, fotbal, handbal, tir cu arcul, dar se pare că nu s-au legat de mine (n.a. – Dan).

ADVERTISEMENT

– Eu am făcut înot de performanţă cînd eram copil, dar nu a fost să fie. (n.a. – Tudor).

Cu ce echipă sau echipe de fotbal ţineţi?

– Aşa cum am spus, nu sîntem microbişti şi nu avem o echipă preferată. Ţinem cu România, evident, şi cu orice echipă din ţară care se luptă în Europa cu cluburi din străinătate. Steaua, Dinamo sau orice alt club care ne reprezintă în lume.

„Gigi Becali e un om bun”

Apropo de Steaua… Ce părere aveţi despre Gigi Becali?

– Gigi Becali e un om bun, care poate dărui mult, chiar dacă unii oameni spun uneori că e prea direct. El chiar ştie să ajute persoane fără a avea pretenţii, doar pentru că aşa simte. Aşa credem că face şi cu Steaua, şi cu oricine altcineva.

ADVERTISEMENT

Care credeţi că sînt asemănările esenţiale între un muzician şi un fotbalist?

– Probabil faptul ca sîntem foarte mult timp plecaţi şi departe de familii… Avem şansa să fim recompensaţi de mii şi mii de oameni care ne urmăresc evoluţia, live sau la televizor. Astea ar fi cele mai importante asemănări. Conteaza doar să îţi placă mult ceea ce faci, pentru că dacă o faci doar pentru bani, nu o să reuseşti să fii acolo sus, în vîrf. Trebuie să convingi lumea că eşti bun şi rămîi în mintea oamenilor – fotbaliştii prin goluri marcate, iar muzicianul prin hit-urile pe care fanii ajung să le fredoneze.

Dacă aţi putea alege un singur lucru de la un fotbalist, ce anume v-aţi dori?

– Nu am alege ceva în mod deosebit. Sîntem ok cu ceea ce sîntem, pentru că am ajuns aici trecînd prin toate etapele, muncind foarte mult, pentru că am realizat clar că ăsta e drumul nostru şi asta ne dorim să facem.

„Timerlake şi Jay Z sînt ca Messi şi Ronaldo”

Cine sînt în muzică, după părerea voastră, un „Messi” şi un „Cristiano Ronaldo”?

– Dacă e să gîndim actual, probabil că ar fi Justin Timberlake şi Jay-Z, care au multe proiecte… Dacă alegem din istoria muzicii, ar putea fi Queen, Beatles, The Doors, Michael Jackson şi mulţi alţii. E greu de dat un răspuns singular, pentru că sînt mulţi artişti care au scris istorie în muzică, la fel cum cei doi fac în fotbal.

Pe ce melodie de-a voastră l-aţi vedea dansînd pe Messi?

– Pe oricare îi place. Toate piesele noastre au un „vibe” de party, aşa că are de unde să aleagă.

„Dacă Daum face din România un hit, naţionalitatea e irelevantă!”

Se califică naţionala României la Mondial?

– Ne dorim foarte mult calificarea şi sperăm să o putem vedea în finală. Noi visăm întotdeauna măreţ!

Ce părere aveţi despre numirea unui selecţioner străin, ca germanul Daum?

– E ca şi în muzică… Dacă o persoană îşi aduce contribuţia în a ridica o piesă care se potriveşte trupei şi devine hit, nu contează celelalte detalii. Aşa şi cu Daum. Dacă face din România un hit, naţionalitatea lui e prea puţin relevantă!

Comparaţi următorii fotbalişti români cu un artist internaţional. Nicolae Dobrin?

– The Beatles – poate şi datorită faptului că e mai „oldies”, dar a ştiut ce să facă mereu cu mingea şi a ştiut să facă show pe stadioane.

Gheorghe Hagi?

– El e Michael Jakson! Talent, vorbe puţine, dar multe fapte şi realizări!

Adrian Mutu?

– Hmmm… David Guetta pentru că are multă imagine şi multă publicitate, dar şi foarte mult talent.

Care sînt proiectele voastre de viitor? La ce să se aştepte fanii de la voi?

– Noi lucrăm la multe proiecte, atît pentru noi, cît şi pentru alţi artişti din ţară şi nu numai, prin intermediul studioului nostru muzical – FLY RECORDS. Avem multe planuri pe care nu putem să le dezvăluim, dar sperăm să surprindem pe cît mai multă lume prin ceea ce facem şi să transmitem prin muzica noastră cît mai multă stare de bine. Pregătim noul show, turneul pe care îl vom avea în ţară şi în străinătate în 2017, iar noul single este deja pe ţeavă!

„Toţi ştim cine este Ronaldo şi ne bucurăm că oameni importanţi ştiu să se distreze şi să asculte muzica noastră. Ei transmit mesajul nostru mai departe şi asta ne dă încredere că facem bine ceea ce facem”

19.341.746 de vizualizări avea clipul oficial „Toca Toca” pe youtube pe data de 27 noiembrie 2016

ADVERTISEMENT